Opas hääpukeutumiseen – näin valitset asun oikein

Askarruttaako häihin pukeutuminen? Onnistunut tyyli syntyy muutamia helppoja perusohjeita noudattamalla. 

Häävieraan on hyvä aloittaa asun miettiminen lukemalla kutsu huolellisesti. Jos kutsussa on määritelty pukukoodi, noudata sitä. Pukukoodin noudattaminen kertoo kunnioituksesta juhlan järjestäjiä kohtaan. 

Mitä pukukoodit tarkoittivatkaan? Pukukoodien selitykset - näin pukeudut oikein

Yleisesti ottaen häihin pukeudutaan aina juhlavasti. Farkut, sortsit tai t-paidat eivät sovi häihin missään tilanteessa. Pukukoodista riippuen nainen voi käyttää juhlavaa housupukua, mutta varmin valinta on aina mekko.

Huomioi helman pituus, väri ja materiaali

Mekon väri voi olla mikä tahansa paitsi valkoinen. Valkoinen on varattu morsiamelle, eivätkä häävieraiden puvut saa kilpailla sen kanssa. Myös kokomustaa kannattaa välttää varsinkin päiväsaikaan alkavissa häissä. 

Ota pukeutumisessasi huomioon hääpaikka, kellonaika sekä vuodenaika. Ulkona pidettäviin häihin voi yleensä pukeutua rennommin kuin esimerkiksi hyvin juhlavissa tiloissa järjestettäviin häihin.

Kesähäissä mekko voi olla lyhyempi kuin talvella, mutta aivan minimittaiset mekot eivät ole hyvä valinta. Muista, että häihin ei pukeuduta kuten yökerhoon. Polvimittainen tai vähän sen yläpuolelle ulottuva helma on yleensä varma valinta. 

Mekon materiaalin on hyvä olla juhlavaa, mutta vältä kovin kimaltavia tai läpinäkyviä kankaita. Juhlavuutta asuun tuovat korut ja kampaus ja meikki. 

Pidä mielessäsi, että morsian on aina hääpäivän tähti, johon katseiden on tarkoitus kiinnittyä. 

Kaasojen on hyvä keskustella asuvalinnastaan etukäteen morsiamen kanssa. 

Lähteet: wikihow.com, fashion.about.com

Lue myös:

    Uusimmat