Onko vaginaorgasmia olemassa – ja onko sillä merkitystä?

Mystisen G-piste on julistettu huuhaaksi, mutta voiko nainen saada monenlaisia orgasmeja?

Tiedemiehet ovat vuosia väitelleet paitsi G-pisteen olemassaolosta, myös vaginaorgasmista, kertoo huffingtonpost.com. Pohtiminen voidaan nyt lopettaa ainakin hetkeksi, sillä muiden selvitysten tuloksia havainnoivan laajan tutkimuksen mukaan vaginaorgasmeja on olemassa.

Tutkimuksessa havainnoitiin dataa naisen orgasmiin liittyen. Tutkijat ovat melko yksimielisiä siitä, että klitorisorgasmi ja vaginaorgasmi ovat erillisiä asioita.

Esimerkiksi ranskalainen gynekologi OdileBuisson on kuitenkin eri mieltä: hänen mukaansa klitoriksen ruumiinsisäisiä osia ei voi täysin erottaa vaginasta, joten hekuman huipun hetkiäkään ei voi jaotella. Buissonin mukaan vaginaorgasmikin on klitorisorgasmi, joka vain saavutetaan hieman erilaisilla keinoilla.

Rutgersin yliopiston professori BarryKomisaruk on tehnyt tiiminsä kanssa useita kokeita liittyen aivojen ja orgasmin yhteyteen. Testeissä on käynyt ilmi, että naisen aivoissa aktivoituvat eri alueet riippuen siitä, miten hän itseään koskettaa.

Onko sillä siis väliä?

Tutkimuksista huolimatta hekuman huipun saavuttaminen ei ole yksinkertainen asia. Vaikka vaginaorgasmista tulisikin tutkimusten myötä helpommin saavutettava, ei tule unohtaa sitä, että jokainen nainen on erilainen. ABC Newsin mukaan 75 prosenttia naisista kokee hekuman huipulle pääsyn vaikeaksi pelkän vaginan stimuloinnin avulla. 10-15 prosenttia naisista ei välttämättä saa orgasmia lainkaan.


Kyvyttömyys saada tietynlaisia orgasmeja – tai orgasmeja ylipäätään – voi johtaa riittämättömyyden tunteisiin ja alakuloon. Tohtori LeonoreTieferin mukaan on tärkeää, ettei orgasmia yliarvoteta tai saada kuulostamaan nautinnolle tai intiimille suhteelle välttämättömältä asialta.

– Ihmiset kiduttavat itseään tämän asian vuoksi, Tiefer toteaa.

Vaikka tutkimuksissa selviäisi mitä, tärkeintä on, että seksi on nautinnollista, mukavaa ja hauskaa. Jos pystyt rentoutumaan, nautit olostasi huomattavasti enemmän. Onko sillä loppujen lopuksi niin suurta väliä, mistä kehon osasta saamme nautintomme?


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja