Onko Sebastian Vettelin työkalu vain plagioimalla saavutettu yhden hitin ihme? – "Joissain tapauksissa saattaa olla hyvin petollista"

Tähtikuljettaja Sebastian Vettelin hankkinut ja Aston Martinin väreihin vaihtanut entinen Racing Pointin F1-talli joutuu nyt testiin oman kehityskykynsä kanssa. MTV Urheilu esittelee joka päivä ennen kauden alkua yhden tallin – nyt vuorossa on Aston Martin.

Aiemmin julkaistut talliesittelyt:

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Racing Point aiheutti vuosi sitten valtavan kohun F1-sarjassa tuomalla Barcelonan talvitesteihin täysin Mercedeksen edellisen vuoden autosta tekemänsä kopion.

Asiasta riideltiin pitkälle kesään asti, kunnes F1 teki vastaavanlaisen valmiin konseptin hankkimisen kielletyksi. Racing Point, joka vaihtoi kausien välissä nimensä Aston Martiniksi, saa silti jatkaa rakentamallaan kopioautolla, mutta C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen muistuttaa, että nyt edessä on plagioijan suurin este ylitettäväksi.

– Se on aina ongelma, kun kopioidaan jonkun toisen autoa, ettei välttämättä ymmärretäkään sitä koko prosessia, joka aerodynamiikan kehittämiseen on mennyt. Joissain tapauksissa se saattaa olla hyvin petollista, jos kehitystyö ei viekään eteenpäin toivotulla tahdilla, koska vain toistetaan virheitä, joita alkuperäisen auton kanssa on tehty, Oikarinen huomauttaa.

Niki Juuselalla on sen sijaan varsin optimistinen kuva Aston Martinista ja hän povaa talliin siirtyvälle Sebastian Vettelille jättimenestystä alkavalla kaudella. Mitä vaikeuksia Oikarinen näkee Vettelin alkukaudessa? Siitä lisää jutun esittelyvideolla.

Lue myös:

    Uusimmat