Fernando Alonsossa F1-talli Alpinen pahin kompastuskivi: "Sitten voi mennä kuvio hyvin mielenkiintoiseksi"

Alpinella kahden välivuoden jälkeen F1-sarjaan palaava Fernando Alonso joutuu tekemään töitä varsinkin uusin renkaisiin totutellessaan. MTV Urheilu esittelee joka päivä ennen kauden alkua yhden tallin – nyt vuorossa on Alpine.

Aiemmin julkaistut talliesittelyt:

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Renault’n aiemmasta tehdastiimistä sporttisemmaksi brändätty tiimi jatkaa ranskalaisvalmistajan pitkiä formulaperinteitä nyt sinisessä värityksessä.

C Moren F1-selostaja Niki Juusela ja Ossi Oikarinen kiinnittivät heti värityksen muututtua huomiota Alpinen varsin muhkeisiin moottorikatteisiin.

Alpinen kohdalla on kuitenkin kiinnostavinta, millä tasolla Fernando Alonso palaa F1-sarjaan nuoren Esteban Oconin tallikaverina. Kaksinkertainen maailmanmestari ei ole välivuosina jäänyt nautiskelemaan makeasta elämästä, vaan on haastanut itseään useissa eri autoluokissa.

Alonson tuntien moni asia riippuu kuitenkin siitä asemasta, jonka hän onnistuu tallin sisällä vakiinnuttamaan. Oikarinen toteaa, etteivät mestarin taidot mihinkään ole kadonneet, mutta tallikaverin jalkoihin jääminen voisi silti olla turmiollista Alpinelle.

– Alonsolta odotetaan tiettyä johtajuutta tallissa, mutta jos kävisi niin, että Ocon alkaakin viemään tätä matsia, niin sitten se on varmasti raju paikka Alonsolle. Sitten voi mennä kuvio hyvin mielenkiintoiseksi, Oikarinen toteaa.

Missä ajamiseen liittyvissä asioissa Alonsolla riittää eniten tekemistä kahden vuoden tauon jälkeen? Siitä Oikarinen kertoo jutun esittelyvideolla.

Lue myös:

    Uusimmat