Mick Schumacher maailmanpolitiikan pelinappulana – onko sekavasta kuviosta jopa hyötyä F1-tulokaskaudelle?

Näyttävää nousua F1-tasolle tehnyt Mick Schumacher saa Haas-tallista varsin paineettoman ympäristön totutella ykkösluokan kuljettajaksi. MTV Urheilu esittelee joka päivä ennen kauden alkua yhden tallin – nyt vuorossa on Haas.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Aiemmin julkaistut talliesittelyt:

Edelleen perustajansa Gene Haasin omistuksessa olevasta tallista on totuttu puhumaan F1-sarjan amerikkalaistallina, mutta tänä vuonna jo auton ulkokuori kertoo kaikkea muuta.

Taustalle on tullut pääsponsori Uralkali, jonka omistaja Dmitri Mazepinin poika Nikita Mazepin debytoi sarjassa oligarkki-isänsä jättituella. Auto on vieläpä verhottu Venäjän lipun väreihin kuin provokaatioksi Maailman antidopingtoimisto Wadan asettamia sanktioita kohtaan.

Tämän taustalla F1-legenda Michael Schumacherin poika Mick tekee odotetun sisääntulonsa kuninkuusluokkaan. Nuoren Schumacherin ura on noudattanut alemmissa luokissa aina samaa kaavaa, kun ensimmäinen vuosi on mennyt totutteluun ja vasta toisella kaudella on alkanut tapahtua.

– Kaksi rookie-kuljettajaa: Mick Schumacher ja Nikita Mazepin. Kummallakaan ei ole vielä kunnolla kokemusta formula ykkösistä. Ja sitten tuo auto: Haas on sanonut, että he eivät edes kehitä tämän vuoden autoa, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen luettelee lähtökohtia.

Lakoninen toteamus saa F1-selostaja Niki Juuselan hymähtämään, mutta onko tilanne itse asiassa hyvä Mick Schumacherin kehityksen kannalta? Siitä Juusela ja Oikarinen keskustelevat Haas-tallin esittelyvideolla.

Lue myös:

    Uusimmat