Onko Niki Laudan kuolemalla vaikutusta Valtteri Bottaksen asemaan? Mercedes-pomo kertoo myös Lewis Hamiltonin sanoneen sanansa kuskivalintaan

Keväällä menehtynyt F1-legenda Niki Lauda kuului Valtteri Bottaksen vahvoihin tukijoihin Mercedeksen kisatiimissä. Tallin grand old man oli kuitenkin vain yksi lenkki isossa ryhmässä ihmisiä, jotka Toto Wolffin mukaan tekevät päätöksen kuljettajista.

Lauda oli aiempina vuosina aina se henkilö, joka ilmoitti ensimmäisenä Valtteri Bottaksen jatkosta Mercedeksellä – ennen kuin virallista ilmoitusta asiasta edes valmisteltiin. Viime toukokuussa aiemman keuhkonsiirtoleikkauksensa komplikaatioihin menehtynyt itävaltalainen on kuitenkin nyt poissa pelistä.

Mercedeksen F1-tiimin johto henkilöityy nyt pitkälti tallipäällikkö Toto Wolffiin, joka kuitenkin kiistää tekevänsä yksin päätöstä Valtteri Bottaksen ja varakuski Esteban Oconin välillä. Laudalla oli kuitenkin vaikutusta muun muassa Lewis Hamiltonin aiemmassa palkkaamisessa.

– Niki teki mestarillista työtä, kun hän otti Lewisin talliin vuonna 2013, mutta näitä päätöksiä ei tee kaksi henkilöä, vaan niihin liittyy monia muita tekijöitä: yhtiön hallitus ja minun työtoverini, Wolff perustelee italialaislehti La Gazzetta dello Sportille.

Wolffilta kysyttiin samassa haastattelussa myös sitä, onko Hamilton otettu mukaan päätöksentekoon.

– Teemme tämän tyyppiset valinnat pelkästään tiimin intressien mukaan, mutta Lewis on ollut mukanamme pitkän aikaan, joten kyllä, toimitin hänelle lyhyen listan (vaihtoehdoista) ja kysyin hänen mielipidettään.

– Hän ajattelee asiasta täsmälleen niin kuin minäkin eli molemmat ansaitsevat paikan hänen tallikaverinaan, Wolff kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat