Mainos

Onko miehen seksuaalinen halukkuus vain myytti?

Perinteisesti väitetään, että parisuhteessa mies aina haluaa ja naisen osa on pihdata. Mutta pitääkö tämä myytti todella paikkansa? Voiko mies olla se, joka pihtaa?

Helmi selvitti lukijoittensa mielipiteitä pihtaamiseen ja seksiin parisuhteessa. Kumpi sitten oikeasti haluaa parisuhteessa enemmän seksiä – mies vai nainen?

Vastauksia kyselyyn tuli lähes 600 kappaletta. Vastaukset näyttivät jakautuvat lähes tasan. Vastaajista 48 prosenttia oli sitä mieltä, että mies haluaa seksiä useammin. Toista mieltä oli vain 60 vastaajaa vähemmän.

Perustelut olivat aika perinteisiä. Mies haluaa useammin, sillä nainen käy läpi vaihdevuosia tai vauva valvottaa tuoretta äitiä öisin ja väsyneenä ei jaksa.

Suuressa osassa suhteita halut jakautuvat aika tasan. Toisinaan mies on aktiivisempi, toisinaan puolestaan nainen.

– Meillä menee melkein tasan, mutta miehellä on huomattavasti useammin halu seksin lisäksi masturboida. Se ei minua haittaa, koska itse olen tyytyväinen yhteiseen määrään, ja tyydyttäähän käteen vetäminen aika erilaista tarvetta, kuin seksi toisen kanssa, kirjoitti Sussa K.

Aloitteen tekemisen vaikeus

Voisiko syy löytyä aloitteen tekemisestä? Perusteluista kävi myös ilmi, että vaikka nainen haluaa, mies tekee useammin aloitteen. Tässäkin asiassa kulttuurimme myytit lienevät vaikuttavia tekijöitä, sillä naisen rooli on näissä asioissa nähty pitkään passiivisena: aloitteen kuuluu tulla miehen puolelta ja naisen tehtävä on odotella ja ehkä jopa kieltäytyäkin ensi alkuun.

– Minä tahdon usein seksiä, mutta en silti tee aloitetta. Mies taas ottaa useammin suoraa kontaktia ja ehdottelee, jolloin minä saatan olla vastahakoinen vaikka haluttaisikin! Silti joskus teen itsekin aloitteita ja olen aktiivisempi, ja näillä kerroilla seksin roolit ovatkin hieman erilaiset, kertoo nimimerkki Syy unknown.

– Mies tekee useimmin aloitteen. Välillä torppaan ehdotuksen, jolloin mies aloittaa kunnon viettelyksen. Vartissa olen jo sulaa vahaa ja haluni on vähintään yhtä voimakas kuin hänellä. Säälistä en antaisi, kertoo Wellamo.

"Miehen halu on vain myytti"

Aina halukasta miestä pidettiin jopa myyttinä. 38 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että nainen haluaa useammin ja enemmän seksiä kuin mies.

– Kyllä se on nainen, joka haluaa enemmän. Se, että mies haluaa enemmän, on pelkkä myytti, perusteli Jaana.

– Mies on aina väsyny ja minä vonkaan, sanoi Meq.

– On aivan puppua, että miehet haluaisivat aina ja naiset pihtaavat. Asia menee juuri päinvastoin. Miehillä on paljon alhaisempi libido. Tämä ei ole vain minun suhteessani, vaan koskee koko ystäväpiiriäni, perusteli Sari.

– Aika usein halut on yhteiset, mutta kyllä tuntuu siltä, että pidemmässä suhteessa nainen haluaa pikkuisen useammin ja enemmän. Mutta kyllä se mies syttyy nopeasti. Naisena vaan joutuu aina tekemään aloitteen, sanoi nimimerkki melkein sama.

– Olen tottunut vilkkaaseen seksielämään edellisissä suhteissani. Nykyinen kumppanini on elänyt lähes seksittömässä suhteessa, vaikka hän on nyt onnellinen, kun seksiä on, niin kuitenkin sitä tuntuu nyt olevan hänelle vähän liikaa, Leena sanoi.

– Kyllähän se olisi mukavaa, mutta nykyisellä kumppanilla ei ole minkäänlaista seksuaaliviettiä. Saan jos teen aloitteen, mutta naiseuteni ja seksuaalisuuteni on tehnyt pienen kuoleman, koska en tunne itseäni halutuksi. Muuten mies on ihan ok. Mielessä on kyllä käynyt suhteen lopettaminenkin, koska mielestäni parisuhde eroaa kaverisuhteesta juuri seksin verran, kirjoitti Suski.

– Tähän mennessä aina on ukko pihtaillut. Mikähän siinäkin on, että yleisesti uskotaan, ettei nainen halua usein. Ymmärrän kylläkin niitä kuuluisia puutteessa eläviä miehiä, kamalaa se on, pohti nimimerkki just näin.


Koonnut: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.