Onko Lionel Messi oikeasti lähdössä Barcelonasta? – "Seuran sisällä kummallinen tunne"

FC Barcelonasta lähteväksi uumoiltu tähtipelaaja Lionel Messi ei ole missään vaiheessa ilmaissut lähtöhalujaan suoraan kenellekään, kertoo espanjalainen jalkapalloasiantuntija Alvaro Montero Sky Sportsille.

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ratkaisu
C Morella tällä viikolla:

Mestarien liigan välierät:
Leipzig–PSG tiistaina klo 21.55 C More Sport 1:llä
Bayern München–Lyon keskiviikkona klo 21.55 C More Sport 1:llä

Eurooppa-liigan loppuottelu:
Sevilla–Inter perjantaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Mestarien liigan loppuottelu:
sunnuntaina klo 21.55 C More Sport 1:llä ja myös MTV3-kanavalla.

Studiolähetys alkaa Mestarien liigan otteluissa klo 21.00, Eurooppa-liigan finaalissa kello 21.30. Ottelut ja studio-osuudet nähtävissä myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

33-vuotiaalta Messiltä odotetaan seuraavaa siirtoa urallaan Barcelonan sysimustan kauden päätyttyä Mestarien liigassa 2-8-puolivälierätappioon Bayern Müncheniä vastaan.

Siirto ei kuitenkaan tapahdu sormia napsauttamalla, muistuttaa espanjalaistoimittaja Montero Sky Sportsin haastattelussa. Argentiinalainen on osoittanut vahvaa tyytymättömyyttä, mutta pitää signaalia varmasta lähdöstä ei ole tullut.

– Meille on kerrottu seuran sisältä, ettei Lionel Messi ole sanonut kenellekään haluavansa lähteä seurasta, Montero muistuttaa.

– Mutta siellä on kummallinen tunne, ja on mahdollista, että Messi yrittää sanoa: ”Okei, hallituksen jäsenet ja johto, jos jatkatte täällä tuohon tapaan, minä lähden”.

– Se on tavallaan sinä tai minä -päätös. Sen verran kuin minä tiedän, Messi haluaa jäädä ensi kaudeksi Barcelonaan, Montero jatkaa.

Messin lähtö ei ole enää ilmoitusasia

Toimittajan mukaan Messi on äärimmäisen tyytyväinen Espanjassa pelaamiseen ja Barcelonassa asumiseen. Hänen lapsensa ovat kasvaneet kaupungissa koko pienen ikänsä, joten seuraavaa siirtoa ei tehdä kevyin perustein.

Sky Sportsin asiantuntija Grahan Hunter lisää, että Messin kauppa voi tällä hetkellä toteutua vain myynnin kautta. Barcelona aikoo saada hänestä omansa, mutta johtoryhmän ensisijainen tavoite on pitää yksi kaikkien aikojen pelaajista seurassa.

– Hänen sopimuksessaan ei ole enää vapaudu vankilasta ilmaiseksi -pykälää. Hän olisi voinut parina kolmena vuonna ilmoittaa seuralle, että haluaa lähteä ilmaiseksi, Hunter muistuttaa.

– Seuroilta, jotka haluavat hänet, pyydetään yhtäkkiä 100 miljoonaa euroa 33-vuotiaasta, ja ehkä yksi tai kaksi voi olla valmiita maksamaan sen, mutta sitten hänen pitää katsoa ympärilleen ja todeta, vaikeuttaako hän elämäänsä viemällä perheen pois paikasta, jossa hän on aina sanonut haluavansa olla, ja liittyykö hän voittavaan joukkueeseen?

Montero ennustaa Messin mahdolliseksi suunnaksi Englantia.

– Jos minun pitäisi lyödä vetoa, sanoisin, että Valioliiga olisi hänen suuntansa johtuen brittiseurojen taloudellisesta tilanteesta suhteessa Italiaan ja Espanjaan, Montero ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat