OnePlus ja McLaren julkistivat uuden OnePlus 6T McLaren -älypuhelimen

OnePlus on julkistanut yhdessä F1-tallina ja superautovalmistajana parhaimmin tunnetun McLarenin kanssa uuden OnePlus 6T McLaren Edition -erikoisversion uusimmasta älypuhelinmallistaan. Uutuus eroaa aiemmista malliversioista väritykseltään mutta myös kahdessa suhteessa tekniikaltaan.

OnePlus kertoo uutuusmallin käynnistävän uuden pitkäaikaisen kumppanuuden.

“OnePlus 6T McLaren on hieno puhelin. Se on suunniteltu äärimmäisellä tarkkuudella ja se sisältää ennennäkemätöntä teknologiaa. Puhelin on käsityötaidon taidonnäyte ja nopein koskaan valmistamme”, kommentoi OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau. “Tämä on alku McLaren-kumppanuudellemme, jonka myötä haluamme antaa käyttäjillemme tunteen nopeudesta ja suorituskyvystä.”

OnePlus 6T McLaren tulee myyntiin DNA:lla, Elisalla, Telialla, Verkkokauppa.comista ja OnePlussan omassa verkkokaupasta 18. joulukuuta. Ennakkomyynti alkaa jo tänään. Hintaa McLaren-erikoisversiolla on 699 euroa.

Värityksen lisäksi McLaren-erikoisversio eroaa OnePlus 6T:n muista malleista myös teknisesti kahdella tavalla: uutuudessa on aiempaa enemmän RAM-käyttömuistia, 10 gigatavua, sekä nopeampi Warp Charge 30 -pikalataus.

Ulkoisesti OnePlus 6T:ssä on takana alapuoliskon reunoilla vivahdus McLarenin oranssia Papaya Orange -tunnusväriä, mutta kokonaisuutena viimeistely on hillitty. Takapinta eroaa normaalista hiilikuitukuvioinnillaan, minkä lisäksi takaa löytyy myös kiiltävä McLarenin logo. Uudessa Warp Charge 30 -laturissa on lisäksi papayanoranssin värinen johto OnePlussan tutun punaisen sijaan. Ohjelmistossa OnePlus 6T McLaren -puhelimessa on myös McLarenin tyyliä ja historiaa heijastavat animoinnit.

OnePlus 6T McLarenin Warp Charge 30 -pikalataus toimii 30 watin teholla, kun aiemmin OnePlussan pikalataus on toiminut 20 watin teholla. Käytössä on edelleen 5 voltin jännite, mutta 4 ampeerin sijaan 6 ampeerin virta. OnePlussan mukaan uuden puhelimessa ja laturissa olevan mikropiirin sekä virranhallinnan ansiosta OnePlus 6T McLaren ei kuumene eikä sen käyttö näin ollen myöskään hidastu ladattaessa.

OnePlus 6T McLaren on myös ensimmäinen OnePlus-älypuhelin 10 gigatavun RAM-käyttömuistilla. Toistaiseksi OnePlus 6T on ollut saatavilla 6 ja 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla varustettuna. RAM-muisti on käytön aikaista muistia, johon tallennetaan esimerkiksi avoinna olevia tietoja ja sovelluksia. Suurempi RAM-muisti auttaa pitämään näitä tietoja enemmän muistissa, mikä voi nopeuttaa hieman älypuhelimen toimintaa raskaassa käytössä. Tallennusmuistia puhelimessa on 256 gigatavua.

OnePlus 6T McLaren -puhelimen mukana tulee Speedmark-logolla varustettu laatikko, joka on valmistettu McLarenin ID/design F1 AA -hiilikuidusta. Samaa materiaalia käytettiin McLaren MCL33 Formula 1 -autoissa. Lisäksi puhelimen mukana tulee kirjanen molempien yhtiöiden historiasta.

Lukuun ottamatta väritystä, suurempaa RAM-muistia ja tehokkaampaa pikalatausta, on OnePlus 6T McLaren yhtenevä muiden OnePlus 6T -mallien kanssa. Marraskuun alkupuolella myyntiin tullut OnePlus 6T uudisti suosittua keväällä esiteltyä OnePlus 6 -älypuhelinmallia hieman kookkaammalla, pienemmän loven sisältävällä 6,41 tuuman AMOLED-näytöllä, näyttöön sijoitetulla sormenjälkilukijalla sekä 12 prosenttia suuremmalla 3 700 milliampeeritunnin akulla akulla. Järjestelmäpiirinä on edelleen Qualcommin Snapdragon 845, ja myös 16 ja 20 megapikselin taka- ja 16 megapikselin etukamera pysyivät ennallaan.

McLaren-erikoisversio on jo neljäs värivaihtoehto OnePlus 6T:stä kiiltävän Mirror Blackin, mattapintaisen Midnight Blackin sekä hieman kahta edellä mainittua myöhemmin esitellyn Thunder Purplen jatkoksi.

OnePlus 6T McLarenin tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,41 tuuman Optic AMOLED -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella ja 2340×1080 pikselillä, lovi yläreunassa, Gorilla Glass 6 -lasi
 • Sormenjälkilukija näytössä
 • Kaksoiskamera takana: 16 megapikselin pääkamera 1,22 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 519) ja 20 megapikselin toinen kamera 1,0 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 376K), aukkojen koot f/1,7, optinen kuvanvakain pääkamerassa, kaksisävyinen LED-kuvausvalo
 • Videokuvaus 4K (30 / 60 fps), 1080p (30 / 60 fps) ja 720p (30 fps), hidastuskuvaus 1080p (240 fps) ja 720p (480 fps)
 • Etukamera 16 megapikseliä (Sony IMX 371) f/2,0-aukolla ja 1,0 mikronin pikselikoolla, videokuvaus 1080p (30 fps) ja 720p (30 fps)
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (jopa 2,8 GHz)
 • 10 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 256 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1), ei muistikorttipaikkaa
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 16/13, jopa 1 Gbit/s / 150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • USB-C (USB 2.0) -liitäntä (ei erillistä kuulokeliitäntää)
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / läheisyyden tunnistin / Hall-tunnistin
 • 3 700 milliampeeritunnin akku OnePlus Warp Charge 30 -pikalatauksella (30 W, 5V / 6A)
 • Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio + OxygenOS

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja