OnePlus 7 ja OnePlus 7 Pro -älypuhelimet julki: hinnat alkaen 549 ja 749 euroa – 5G-versio Prosta tulossa pian

OnePlus on julkistanut vihdoin pitkään jatkuneen ennakkopohjustuksen jälkeen kokonaisuudessaan uudet OnePlus 7 Pro ja OnePlus 7 -älypuhelinmallinsa.

Uutuuskaksikosta OnePlus 7 on jatkoa OnePlussan tutulle reseptille pitkälti edeltäjänsä OnePlus 6T:n kanssa samanlaisella designilla, kun taas OnePlus 7 Pro nousee sekä hinnaltaan että ominaisuuksiltaan pykälää korkeammalle ja haastaa toden teolla muiden valmistajien aivan kalleimmat huippupuhelimet.

OnePlus 7 Pron varsinainen myynti alkaa tiistaina 21. toukokuuta ja OnePlus 7:n kaksi viikkoa myöhemmin, tiistaina 4. kesäkuuta. OnePlus 7 Pro tulee myös ennakkotilattavaksi tänään.

Aluksi saatavana OnePlus 7 Prosta ovat tummanharmaa Mirror Gray ja sininen Nebula Blue -väri. Vaalea Almond-väri tulee saataville vasta kesäkuun aikana. OnePlus 7 tulee Suomessa myyntiin ainoastaan Mirror Gray -värissä.

Myös 5G-verkkoja tukeva OnePlus 7 Pro 5G on lisäksi tulossa myyntiin yhteistyössä Elisan kanssa vielä toisen vuosineljänneksen aikana eli ennen kesäkuun loppua.


OnePlus 7 Series -muistiversiot, -värivaihtoehdot ja -hinnat Suomessa

 • OnePlus 7, 6 + 128 Gt – Mirror Gray: 549 €
 • OnePlus 7 Pro, 8 + 256 Gt – Mirror Gray, Nebula Blue, Almond: 749 €
 • OnePlus 7 Pro, 12 + 256 Gt – Nebula Blue: 829 €
 • OnePlus 7 Pro 5G, 8 + 256 Gt – Nebula Blue: Hinta kerrotaan myöhemmin

OnePlus 7 Prossa on aiempaa kookkaampi 6,67 tuuman Fluid AMOLED HDR10+ -näyttö, joka on myös tarkempi kuin aiemmissa OnePlus-puhelimissa (Quad HD+, 3120×1440 pikseliä). Lisäksi näyttö on nopeampi, sillä se tukee tavanomaisen 60 hertsin virkistystaajuuden lisäksi 90 hertsin virkistystaajuutta, jonka ansiosta esimerkiksi animaatiot ja sisällön selaaminen ovat näytöllä entistä sulavampia näytön päivittyessä 90 kertaa sekunnissa.

Arvostettu näyttöluokittaja DisplayMate on myöntänyt OnePlus 7 Prolle korkeimman A+ -luokituksen ja nostanut näytön markkinoiden parhaimpien joukkoon.

OnePlus 7:ssä näyttö vastaa 6T:tä (6,41 tuumaa, 2340×1080 pikseliä, 60 hertsiä).

Sivuiltaan hieman kaareva näyttö kattaa OnePlus 7 Pron etupuolen laajasti ja on loveton, kiitos yläreunasta esiin nousevan etukameran. OnePlussan mukaan etukamera nousee esiin 0,65 sekunnissa. Kameramekanismin on testattu kestävän vähintään 300 000 käyttökertaa ja lisäksi sitä suojelee kameran automaattinen vetäytyminen takaisin sisuksiin puhelimen pudotessa.

Etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä sekä OnePlus 7 Prossa että OnePlus 7:ssä, jossa etukamera löytyy edelleen näytön yläreunan lovesta.

Takana OnePlus 7 Prossa on kolme kameraa, ensi kertaa OnePlus-puhelimessa. Pääkameran tarkkuus on nyt 48 megapikseliä (oletuksena kuvat tallennetaan neljä pikseliä yhdistämällä 12 megapikselin koossa), ja lisäksi mukana ovat 117 asteen ultralaajakulmakamera 16 megapikselin tarkkuudella sekä 3x optisen zoomin tarjoava 8 megapikselin telekamera. Pääkamerassa ja telekamerassa on optinen kuvanvakain.

OnePlus 7:ssä on sama 48 megapikselin pääkamerakenno kuin OnePlus 7 Prossakin, mutta hitusen pienemmällä aukolla (f/1,7 vs. f/1,6). Lisäksi OnePlus 7:ssä on pääkameran ohella vain 5 megapikselin apukamera lähinnä muotokuvatilan toimintaa avaustamassa.

Muiden huippuluokan älypuhelinten tavoin OnePlus 7 -puhelinten kamera tallentaa taustalla monta kuvaa ja yhdistää niiden tietoja yhdeksi lopulta tallennettavaksi otokseksi. OnePlus kutsuu kokonaisuutta eli kuva-algoritmiaan nimellä UltraShot, jonka osia ovat HDR+ ja Super Resolution. Kamera hyödyntää muun muassa erilaisia valotusasetuksia ja yhdistää kuvista niiden parhaita osia.

Kameratestaaja DxOMark on myös jo arvioinut OnePlus 7 Pron 111 pisteen arvosanalla, jota edellä ovat vain Huawei P30 Pro ja Samsung Galaxy S10 5G.

Yhteisiä uudistuksia sekä OnePlus 7 Prossa että OnePlus 7:ssä ovat Qualcommin tehokkain huippuluokan Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, ensimmäisinä älypuhelimina markkinoilla nopeampi UFS 3.0 -tallennusmuistityyppi, stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki sekä parannettu, OnePlus 6T:tä nopeampi näytönalainen sormenjälkilukija.

Sormenjälkilukijan parannus on tärkeä, sillä OnePlus 6T:ssä lukijan toimivuus jätti vielä toivomisen varaa. OnePlussan mukaan uusien mallien nopeusparannus on merkittävä: sormen tunnistamiseen vaadittava aika on kutistunut 0,6 sekunnista lähes kolmasosaan, 0,21 sekuntiin. Lukija on edelleen optinen, mutta sensorin kokoa on kasvatettu ja käytössä on nyt 2 linssin sijaan 3 linssiä.

RAM-käyttömuistia OnePlus 7 Prossa on saatavilla huippuversiossa jopa 12 gigatavua. Sekä OnePlus 7:ssä että OnePlus 7 Prossa on OnePlussan edelleen kehittämä, nyt RAM Boost -nimellä tunnettava toiminto, joka oppii käyttäjän tapoja ja lataa niitä ennakoiden nopeampaan RAM-käyttömuistiin valmiiksi sovelluksia ja pelejä tallennusmuistista jo ennen niiden avaamista.

Qualcomm Snapdragon 855 on jopa 45 prosenttia ja grafiikkasuorituskyvyssä 20 prosenttia nopeampi kuin OnePlus 6:ssa ja 6T:ssä käytetty Snapdragon 845. Pidempiaikaisemman huipputehon hyödyntämisessä auttaa nestettä lämpöputkessa sisältävä jäähdytysjärjestelmä. Aiempaa jopa moninkertaisesti nopeampi UFS 3.0 -tallennusmuisti tuo käytännön suorituskykyyn myös oman lisänsä, erityisesti näkyen myös muun muassa nopeammassa sovellusten käynnistymisessä.

OnePlus 7 Pron akkukapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia ja OnePlus 7:n edelleen 6T:n tavoin 3 700 milliampeerituntia. OnePlus 7 jatkaa myös tutulla OnePlussan 20 watin pikalatauksella, kun OnePlus 7 Prossa käytössä on tehokkaampi 30 watin Warp Charge 30.

OnePlus 7 Prossa on myös uusi, aiempaa 200 prosenttia voimakkaampi värinämoottori, joka liikkuu nyt pystysuunnassa (x-akseli) aiemman vaakasuunnan (y-akseli) sijaan.

OnePlussan ohjelmisto OxygenOS ei OnePlus 7 -puhelinten yhteydessä koe suuria muutoksia, mutta pari uutta toimintoa on lisätty. Näytöntallennin-toiminto nimensä mukaisesti tallentaa näytön sisällön videomuotoon. Videoon tallentuvat sekä puhelimesta lähtevät äänet että mikforonin ääni. Uuden Zen-tilan käynnistämällä puhelin puolestaan muuttuu 20 minuutiksi käyttökelvottomaksi ja antaa näin käyttäjälleen rauhan. Zen-tilan aikana onnistuvat ainoastaan hätäpuhelut, saapuviin puheluihin vastaaminen sekä kuvien ottaminen kameralla. Lisäksi pelitilaa on parannettu, ja ammattimaiseen pelaamiseen tarkoitettu Fnatic Mode -tila estää kaikki ilmoitukset, asettaa rajoja sovellusten taustatoiminnalle ja parantaa verkon toimintaa.

5G-malli OnePlus 7 Prosta tulossa pian

Uuden sukupolven 5G-verkkojen tukemisen osalta OnePlus kulkee etulinjassa. Se on jo aiemmin kertonut tuovansa ensimmäisen 5G-älypuhelimensa myyntiin Suomessa yhdessä Elisan kanssa toisen vuosineljänneksen aikana. Tämä aikataulu pitää edelleen paikkansa, ja OnePlus 7 Pro saakin näin jo pian seuraa OnePlus 7 Pro 5G:stä.

OnePlus 7 Pro 5G on tulossa myyntiin ainoastaan Isossa-Britanniassa, jossa kumppanina on EE, sekä Suomessa. 5G-verkot tuovat yleisesti käyttöön suuremmat tiedonsiirtonopeudet sekä pienemmän viiveen. Uuden taajuusalueen myötä mobiiliverkkoihin tulee myös kaivattua lisäkapasiteettia.

OnePlussan 5G-puhelinmalli pohjautuu siis OnePlus 7 Prohon ja on ulkoisesti sitä vastaava, mutta suuniteltu sisäisesti osittain uudelleen.

OnePlus 7 Pro 5G:ssä on kymmenen antennia, kun niitä OnePlus 7 Prossa on kuusi kappaletta. Lisäksi kasvaneen lämmöntuotannon vastapainoksi puhelimen sisällä jäähdytysjärjestelmänn pinta-ala on kaksinkertaistettu. Tilaa puhelimen sisältä syöneet muutokset ovat vaatineet esimerkiksi NFC-lähiyhteyden antennin suunnittelun uudelleen puolet pienemmäksi.

5G-verkoissa OnePlus 7 Pro 5G tukee 3,5 gigahertsin taajuusaluetta (taajuus N78).

OnePlus 7 Pro 5G on tulossa saataville vain yhtenä muistiversiona, 8 ja 256 gigatavua, sekä värinä. 5G-verkon tuen lisäksi OnePlus 7 Pro 5G tukee 4G LTE -verkkoja kategoriassa 20, eli jopa 2 gigabitin latausnopeudella verrattuna 1,2 gigabitin enimmäisnopeuteen OnePlus 7 Prossa. Lisäksi erona perus-Prosta OnePlus 7 Pro 5G:ssä on vain yksi SIM-korttipaikka. Ilmoitetut mitat ja paino ovat samat sekä OnePlus 7 Prolle että 5G-versiolle.

OnePlus 7 Pro 5G:n saatavuudesta ja hinnasta kerrotaan vasta myöhemmin.

OnePlus 7 Pron ja OnePlus 7:n kaikki tekniset erot

 • OnePlus 7 Pron näyttö suurempi (6,67 vs. 6,41 tuumaa), tarkempi (3120×1440 vs. 2340×1080 pikseliä, 516 vs. 402 PPI) sekä nopeampi (90 vs. 60 hertsin virkistystaajuus), ja näyttö on HDR10+ -sertifioitu. Lisäksi OnePlus 7 Prossa näyttö on kaareva pidemmiltä reunoiltaan.
 • Molemmissa sama 48 megapikselin kenno pääkamerassa, mutta OnePlus 7 Prossa suuremmalla aukolla (f/1,6 vs. f/1,7) ja 7-elementtisellä linssillä (vs. 6).
 • Telekamera ja ultralaajakulmakamera ainostaan OnePlus 7 Prossa. OnePlus 7:ssä niiden sijaan toisena kamerana 5 megapikselin apukamera syvyyden hahmottamiseen.
 • Lasertarkennus ainoastaan OnePlus 7 Prossa.
 • Etukamera esiin nouseva OnePlus 7 Prossa, näyttölovessa OnePlus 7:ssä.
 • OnePlus 7 Pro saatavilla myös 12 gigatavun RAM-käyttömuistilla. Suomessa OnePlus 7 ainoastaan 6 + 128 gigatavua muistiversiona ja OnePlus 7 Pro 8 + 256 ja 12 + 256 gigatavua.
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteystuki niukasti parempi OnePlus 7 Prossa (latausnopeus 1,2 vs. 1 Gbit/s, kategoria 18 vs. 16).
 • OnePlus 7 Prossa 8 prosenttia suurempi akku (4 000 vs. 3 700 milliampeerituntia).
 • OnePlus 7 Prossa tehokkaampi pikalataus (30 W vs. 20 W, 5V/6A vs. 5V/4A).
 • OnePlus 7 Prossa uusi voimakkaampi värinämoottori.
 • OnePlus 7 Pro suurempi (162,6 x 75,9 x 8,8 vs. 157,7 x 74,8 x 8,2 millimetriä) ja painavampi (206 vs. 182 grammaa).

OnePlus 7 Pron tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • Värivaihtoehdot: Mirror Gray, Nebula Blue, Almond
 • 6,67 tuuman sivuille kaartuva Quad HD+ -tarkkuuden (3120×1440 pikseliä, 516 PPI) Fluid AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella ja 19,5:9-kuvasuhteella
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Kolme takakameraa: pääkamera, telekamera ja ultralaajakulmakamera
  • 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, 7-elementtinen linssi (tallentaa neljä pikseliä yhdistämällä 12 megapikselin kuvia 1,6 mikronin pikselikoolla)
  • 8 megapikselin telekamera 3x optiseen zoomiin 1,0 mikronin pikselikoolla, f/2,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella (polttoväli 78 mm)
  • 16 megapikselin 117 asteen ultralaajulmakamera f/2,2-aukolla
  • Kaksisävyinen LED-kuvausvalo ja myös lasertarkennus
  • Videokuvaus 4K (30 / 60 fps), 1080p (30 / 60 fps), hidastuskuvaus 1080p (240 fps), 720p (480 fps)
 • Yläreunasta esiin nouseva etukamera
  • 16 megapikseliä Sony IMX471 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla, kiinteä tarkennus
  • Videokuvaus 1080p (30 fps), 720p (30 fps)
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri (Kryo 485 1x @ 2,84 GHz + 3x 2,42 GHz + 4x 1,8 GHz, Adreno 640 -grafiikkasuoritin)
 • 6, 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) (Suomessa vain 8 tai 12 gigatavua)
 • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.0), ei muistikorttipaikkaa (Suomessa vain 256 gigatavua)
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (1,2 Gbit/s / 150 Mbit/s, kategoria 18/13)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / SBAS / Galileo (E1 + E5a) -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1), ei erillistä kuulokeliitäntää
 • 4 000 milliampeeritunnin akku
 • 30 watin (5V/6A) OnePlus Warp Charge -pikalataus
 • Mitat 162,6 x 75,9 x 8,8 millimetriä
 • Paino 206 grammaa
 • Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio ja OxygenOS-ohjelmisto

OnePlus 7:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • Värivaihtoehdot: Mirror Gray ja Red (punainen ainoastaan Intian ja Kiinan markkinoille)
 • 6,41 tuuman sivuille kaartuva Full HD+ -tarkkuuden (2340×1440 pikseliä, 402 PPI) Optic AMOLED-näyttö 19,5:9-kuvasuhteella
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Kolme takakameraa: pääkamera, telekamera ja ultralaajakulmakamera
  • 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,7-aukolla ja optisella kuvanvakaimella (tallentaa neljä pikseliä yhdistämällä 12 megapikselin kuvia 1,6 mikronin pikselikoolla)
  • 5 megapikselin apukamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,4-aukolla
  • Kaksisävyinen LED-kuvausvalo
  • Videokuvaus 4K (30 / 60 fps), 1080p (30 / 60 fps), hidastuskuvaus 1080p (240 fps), 720p (480 fps)
 • Etukamera näyttölovessa
  • 16 megapikseliä Sony IMX471 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla, kiinteä tarkennus
  • Videokuvaus 1080p (30 fps), 720p (30 fps)
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri (Kryo 485 1x @ 2,84 GHz + 3x 2,42 GHz + 4x 1,8 GHz, Adreno 640 -grafiikkasuoritin)
 • 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) (Suomessa vain 6 gigatavua)
 • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.0), ei muistikorttipaikkaa (Suomessa vain 128 gigatavua)
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (1 Gbit/s / 150 Mbit/s, kategoria 16/13)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / SBAS / Galileo (E1 + E5a) -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1), ei erillistä kuulokeliitäntää
 • 3 700 milliampeeritunnin akku
 • 20 watin (5V/4A) OnePlus-pikalataus
 • Mitat 157,7 x 74,8 x 8,2 millimetriä
 • Paino 182 grammaa
 • Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio ja OxygenOS-ohjelmisto

Lue myös:

  Uusimmat