Omistaja piti kissan silmiä rumina – vei kirurgin veitsen alle: "Ehdottomasti eläinrääkkäystä"

1:50
Tiedätkö, miksi kissat kehräävät?

Kiinalaisnainen on kohdannut valtavasti kritiikkiä, kun hän vei lemmikkikissansa kosmeettiseen kirurgiseen toimenpiteeseen, vain koska ei pitänyt eläimen silmien muodosta. Asiasta uutisoi muiden muassa Daily Mail.

Itäisessä Kiinassa sijaitsevassa Nanjingin kaupungissa asuva nainen maksoi 10 000 Kiinan yuania, 1300 euroa, kissalleen tehdystä leikkauksesta, sillä piti eläimen silmiä rumina. Kirurgisen toimenpiteen tarkoituksena oli tehdä kissan silmistä suuremmat ja ”viehättävämmät”.

Kissalle tehtiin kiinalaisen väestön keskuudessa suosittu eurooppalaisille tyypillisen kaksoissilmäluomen luominen.

Netissä leviävät kuvat tosin paljastavat, että kissa näyttää lähinnä kärsineeltä. Kuvissa kissan silmät ovat verestävät, haavaiset ja turvonneet. Molempien silmien alla näkyy rivi tikkejä.

Leikkaukseen liittyy suuria riskejä

Ihmiset ovat syyttäneet niin kissan omistajaa kuin toimenpiteeseen suostunutta eläinlääkäriä eläimen hyväksikäytöstä.

– Ehdottomasti eläinrääkkäystä. Haastakaa heidät oikeuteen, kommentoi uutista eräs Facebook-käyttäjä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Hän ei selkeästi mennyt eläinlääkärille, sillä kukaan kunnon eläinlääkäri ei suostuisi viattoman eläimen kiduttamiseen, kirjoittaa toinen.

Nukutukseen liittyy erityisesti pienillä eläimillä hengenvaaran riski. Sen lisäksi puhtaasti kosmeettinen leikkaus aiheuttaa eläimelle turhaa kipua.

Daily Mailin tietojen mukaan eläinlääkäri on perustellut kosmeettisten silmäluomileikkausten tarjoamista lemmikkieläimille sillä, että niiden omistajat saattavat haluta lemmikkiensä osallistuvat näyttelyihin.

Daily Mailin haastattelema eläinten oikeuksia puolustavan PETA-järjestön tiedottaja Keith Guo huomautti, että ihmisen kannattaisi miettiä, millaista ulkonäköä lemmikiltään toivoo jo ennen eläimen hankkimista.

– Kaikenlainen tarpeeton kirurgia lisää vammojen ja tulehdusten riskiä. Jos haluat esitellä ystävillesi jotain ”kaunista”, osta kaulakoru, Guo sanoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja