Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Omena-rommirusinapiirakka

Julkaistu 23.09.2004 07:00(Päivitetty 19.01.2012 12:11)

Rapea kauramurotaina sopii täydellisesti omenapiirakalle. Piirakassa olevat rommirusinat antavat tortulle hienostuneemman vivahteen, mutta halutessa ne voi jättää ohjeesta pois.

1 piirakkavuoallinen, halkaisija noin 30 cm

Pohja:

1–2 pkt kauramurotaikinaa, 400 g (kannelliseen piirakkaan tarvitaan 2 pkt taikinaa)

Täyte:

8 pientä omenaa lohkoina (tai 4 isoa)

100 g rusinoita

3 rkl rommia

Päälle:

1 tlk smetanaa

1 kananmuna

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

kannelliseen piirakkaan kananmunaa voiteluun

mantelilastuja

raesokeria

Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunnin ajan).

Ota taikina sulamaan noin puolituntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä 2 sulanutta levyä kauramurotaikinaa (1 pkt) isohkon piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä pohjataikinan päälle painellen taikinaan kiinni rommirusinat ja niiden päälle ohuet omenalohkot. Levitä omenien päälle smetanatäyte.

Tee piirakalle halutessasi kansi toisesta paketista kauramurotaikinaa. Kaaviloi taikinasta piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä ja kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–45 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa se, onko piirakassa kansi vai ei.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiMihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?Katso video: Koirat marssivat jouluneuleissa LontoossaParas lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuusTiesitkö? Kaksikielisyys voi pienentää muistisairauden riskiäBrittitutkija uskoo tekoälyn räjähtävän käsiin – vaikutukset jopa pandemiaakin suuremmat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:08
    Keittiö

    Mihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?

  • Eilen17:48
    Joulu

    Katso video: Koirat marssivat jouluneuleissa Lontoossa

  • Eilen17:15
    Ruoka

    Paras lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus

  • Eilen14:45
    Muistisairaudet

    Tiesitkö? Kaksikielisyys voi pienentää muistisairauden riskiä