Omena-rommirusinapiirakka

Rapea kauramurotaina sopii täydellisesti omenapiirakalle. Piirakassa olevat rommirusinat antavat tortulle hienostuneemman vivahteen, mutta halutessa ne voi jättää ohjeesta pois.

1 piirakkavuoallinen, halkaisija noin 30 cm

Pohja:

1–2 pkt kauramurotaikinaa, 400 g (kannelliseen piirakkaan tarvitaan 2 pkt taikinaa)

Täyte:

8 pientä omenaa lohkoina (tai 4 isoa)

100 g rusinoita

3 rkl rommia

Päälle:

1 tlk smetanaa

1 kananmuna

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

kannelliseen piirakkaan kananmunaa voiteluun

mantelilastuja

raesokeria

Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunnin ajan).

Ota taikina sulamaan noin puolituntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä 2 sulanutta levyä kauramurotaikinaa (1 pkt) isohkon piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä pohjataikinan päälle painellen taikinaan kiinni rommirusinat ja niiden päälle ohuet omenalohkot. Levitä omenien päälle smetanatäyte.

Tee piirakalle halutessasi kansi toisesta paketista kauramurotaikinaa. Kaaviloi taikinasta piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä ja kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–45 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa se, onko piirakassa kansi vai ei.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat