Mainos

Omaiset julkaisivat HS:ssä koskettavan muistokirjoituksen Niklas Herlinistä – lainasivat tämän elämänfilosofian peruskiveä

Helsingin Sanomissa julkaistiin tänään lokakuussa kuolleen Niklas Herlinin kuolinilmoitus. Herlin kuoli 10. lokakuuta Ranskan Nizzassa.

Omaisten valitsemassa muistokirjoituksessa lainattiin Dee Brownin Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehen -teosta.

”Mikään ei elä kauan, vain maa ja vuoret”.

Sitaatti on valittu Herlinille merkityksellisestä teoksesta. Vuonna 2001 julkaistussa Suomen Kuvalehden haastattelussa hän kertoi leikkauksen jälkeen kyseisen teoksen olleen yksi niistä, joita pyysi sänkynsä viereen. Hän kuvaili teosta toisaalta helppolukuiseksi ja tutuksi, mutta samalla sanoi, että oli rakentanut kyseisen teoksen viestiin "huomattavan osan koko elämänfilosofiastaan".

Teos kertoo Amerikan intiaanien historiasta ja kritisoi vaikutuksia, joita saapuneet eurooppalaiset uudisasukkaat alkuperäisasukkaille aiheuttivat vallatessaan näiden maat ja hävittäessään heimoja.

Herlin siunattiin haudan lepoon muistokirjoituksen mukaan läheisten läsnä ollessa viime lauantaina.

Vuonna 1963 syntynyt Herlin oli yksi Suomen rikkaimmista ihmisistä. Hän oli yksi Cargotecin pääomistajia sekä kustannusosakeyhtiö Teoksen ja mediatalo Alma Median suuromistajia. Hän teki pitkän uran toimittajana Kauppalehdessä, Suomen Kuvalehdessä ja Ilta-Sanomissa. Hänet muistetaan kulttuurivaikuttajana, ja rohkeana kirjoittajana. Hän myös ajoi voimakkaasti kehitysvammaisten mahdollisuuksia parempaan elämään.

Muistokirjoituksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

0:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.