Oma koira puraisi Lukkoa – mestarihyökkääjä Heikki Liedes hurjassa maalitahdissa: "Tunteikas päivä"

Maalikooste: Lukko - KooKoo 3:33
Maalikooste: Lukko - KooKoo

Rauman Lukon viime kaudella SM-liigan mestariksi kipparoinut Heikki Liedes palasi tiistaina Äijänsuolle C-kirjain rinnassaan. Tällä kaudella ikitaistelija Liedes kantaa kuitenkin KooKoon pelipaitaa.

Kaukalossa nähdyn perusteella Liedestä ei ainakaan liikoja jännittänyt, sillä hän viimeisteli ottelun viimeiseksi osumaksi jääneen 0–3-maalin heti päätöserän alkuun. Maalin jälkeen Liedes teki sen, mitä oli ennalta luvannutkin eli ei tuulettanut. Yleisö puolestaan palkitsi maalintekijän kuuluvilla aplodeilla.

Osuma oli Liedekselle jo kauden kymmenes. Tällä hän sivusi yhden liigakauden maaliennätystään.

– Iso peli, joka oli merkitty ennalta kalenteriin. Päivä oli kieltämättä tunteikas ja yleisö todella hieno. Se jaksoi kannustaa omiaan loppuun asti, Liedes tiivisti.

– Halusimme olla nyt aktiivisempia kuin edellisessä ottelussa Tapparaa vastaan. Annoimme Tapparalle aloitteet, ja kyllä me nytkin passivoiduimme johtoasemassa, Liedes jatkoi.

KooKoo teki kaksi ensimmäistä maaliaan erikoistilanteista. 0-1-osuman viimeisteli alivoimalla Kimi Koivisto, kun kukaan ei tullut hakemaan lukkopuolustaja Vili Saarijärven taakseen jättämää kiekkoa. 0–2 syntyi puolestaan ylivoimalla Kasperi Ojantakasen mailasta.

Lukko oli joutunut alivoimalle, kun puolustaja Matthew Abt hankki harvinaisen tyhmän viiden minuutin jäähyn ja samalla ulosajon huidottuaan Aleksi Ainalia munaskuille.