Olympiasensaatio varasti Jukka Jalosen huomion kisojen kulisseissa – adjutantilta viittaus Kaapo Kakkoon

6:30
Toistaiseksi saldona kuusi mitalia. Katso Leijonien olympiamenestys pähkinänkuoressa yläpuolelta löytyvältä videolta.

Myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on huomannut Juraj Slafkovskyn murtautumisen huippujääkiekon parrasvaloihin Pekingin olympialaisissa. 

Jalonen onnitteli 17-vuotiasta Slafkovskya ja antoi tunnustusta hyökkääjän kyvyille olympianäyttämön media-alueella Suomen 2-0-voittoon päättyneen Slovakia-välierän jälkeen

– Erittäin hyvä nuori pelaaja. Erittäin vahva luistelija ja vahva kamppailija. Isokokoinen fyysinen poika. Tulee varmasti hyvä NHL-pelaaja, Jalonen kehaisi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Myös Jalosen adjutantti Mikko Manner antoi SM-liigassa TPS:ää edustavalle Slafkovskylle suitsutusta. 

– Kaikki kunnioittavat hänen taitojaan. Isokokoinen ja ennakkoluuloton. Menee lähelle maalia, hänen maalimoodinsa näkyy siinä. Aika moderninoloinen pelaaja. Kun jatkaa kehittymistä tuosta, niin hänet nähdään varmasti NHL:ssä.

Slovakia on ollut turnauksen yllättäjä ja Slafkovsky joukkueen hahmo viidellä osumallaan kuudessa pelissä. Välierässä maaleja ei nuorukaiselta nähty, mutta hän iski niitä kaksi alkusarjaottelussa Suomea vastaan. 

Manner näki Slovakian olympiajoukkueessa tuttuja merkkejä Bratislavan kultaisesta MM-keväästä 2019.   

– Olemme olleet itsekin tuossa samassa moodissa kuin Slovakia tänään. Saimme tuolloin kasvatettua flow-tilan. Vähän samanlaiset joukkueet. Meillä oli superpoikana Kaapo Kakko, heillä tässä turnauksessa Slafkovsky.

Leijonien perjantainen välierävoitto ei kerännyt tyylipisteitä. 

– Loistava voitto. Puolustuksen voitto, Manner kiteytti. 

Miesten jääkiekon pronssiottelu Ruotsi-Slovakia pelataan lauantaina Suomen aikaa klo 15.10 alkaen. Finaali Suomi-Venäjä alkaa sunnuntaina klo 6.10. Koko olympiaohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja