Saako Leijonat olympiafinaaliin valtavan edun? Jukka Jalonen: "Tämä on meille hyvä tilanne"

Leijonien olympiamitalit pähkinänkuoressa 6:30
Toistaiseksi saldona kuusi mitalia. Katso Leijonien olympiamenestys pähkinänkuoressa yläpuolelta löytyvältä videolta.

Olympiafinaaliin perjantaina edennyt Leijonat sai aloittaa välieräottelunsa yhdeksän tuntia aiemmin kuin tuleva vastustaja Ruotsi tai Venäjä. Palautumisetu voi olla merkittäväkin, kun ruotsalaisten ja venäläisten yöunien aloitus venyy pikkutunneille. 

Leijonat kaatoi Slovakian 2-0 olympiavälierässä. Avauserässä tullut maalin johtoasema säilyi päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan "hyvin puolustamalla ja hyvällä maalivahtipelillä".

28 torjunutta Harri Säteriä pitääkin kiitellä, sillä Slovakia vei maalipaikkatilaston tasakentällisin. 

– Asetelma oli erilainen kuin sitten finaalissa. Tässä oli kuitenkin vielä vähän hävittävää, kun pelataan olympiafinaalipaikasta. Finaalissa on sitten jo jotain saavutettu, niin uskon, että meidän pelimme on vähän rennompaa. Olimme tänään johtoasemassa vähän varovaisia ja kipsissä, Jalonen selitti.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Suomi sai toisessa erässä paikan niitata ottelu viidellä kolmea vastaan -ylivoimalla. 

– Jännitys. Näkihän sen, että rentous puuttui siitäkin, Jalonen antoi syyksi. 

Nyt Leijonat pääsee latautumaan finaaliin rauhassa, sillä se on edessä sunnuntaina Suomen aikaa klo 6.10 alkaen. Venäjä ja Ruotsi kohtaavat toisessa välierässä paikallista aikaa vasta klo 21.10 alkaen. 

Jalonenkin tiedostaa tämän asetelman. 

– Aika näyttää onko se etu, mutta jos valita saa, niin ilman muuta näin päin. Ongelma siinä myöhäisessä pelissä on se, että osa pääsee nukkumaan neljän tai viiden aikaan (yöllä). Vaikka onkin välipäivä, niin se ei ihan helppo päivä ole.

– Me pääsemme nukkumaan ajoissa, ja tämä on meille hyvä tilanne. Ei se kuitenkaan ratkaiseva ole ottelun lopputuloksen kannalta. Kun näin on, olemme tyytyväisiä siihen.

Päävalmentaja kaipaa finaaliin "ripauksen rentoutta". 

– Joukkue on erittäin sitoutunut. Se taistelee ja puolustaa hyvin, hyökkää sitkeästi ja kohtuu fiksusti. Ja hyvä maalivahtipeli taustalla, Jalonen luetteli menestyksen kulmakivet. 

Lue myös:

    Uusimmat