Olympiapomot lytättiin Norjassa – ladulle ilmestyi parrakas nainen: "Pitää näyttää tältä päästäkseen kilpailemaan"

Yhdistetyn norjalaiset naisurheilijat protestoivat Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) päätöstä jättää laji seuraavien talviolympialaisten ulkopuolelle. 

Beitostölenissä tänä viikonloppuna järjestetyissä Norjan kansallisen kauden avauskisoissa urheilijat muodostivat sauvoillaan X-kirjaimen naisten yhdistettyä koskevaa päätöstä vastaan. Kilpailun voittanut Gyda Westvold Hansen oli piirtänyt kasvoihinsa parran.

KOK tiedotti kesäkuussa, että naisten yhdistetty ei ole mukana Milanossa ja Cortina d'Ampezzossa järjestettävissä kisoissa vuonna 2026. KOK:n mukaan lajista puuttuu maailmanlaajuista aspektia, ja myös miesten yhdistetty on vaarassa pudota matalan kiinnostuksen vuoksi. 

Päätöksestä johtuen yhdistetty on ainoa talviolympialaislaji, jossa vain miehet kilpailevat. Naisilla on lajissa MM-kisat ja maailmancup. 

– Mielestämme se on absurdia, että pitää näyttää tältä tai pitää olla parta päästäkseen kilpailemaan (tässä lajissa) olympialaisissa. Toivomme, että voimme tehdä asialle jotain, Westvold Hansen kommentoi NRK:lle

– Tällä (olympiapäätöksellä) on valtava merkitys lajin kiinnostavuuden ja sitä jo harrastavien jatkohalujen kannalta. 

Myös Norjan monet maastohiihtotähdet – kuten Ingvild Flugstad Östberg, Heidi Weng ja Helene Marie Fossesholm – ovat yhdistetyn naisten vaatimusten takana. 

– Se (päätös) on hölynpölyä, Fossesholm summaa.  

Ilkka Herola lähtee kauteen voitto mielessään 4:42
Yhdistetyn suurin suomalaistoivo Ilkka Herola ennakoi tulevaa kautta MTV Urheilulle lokakuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat