Mainos

Tuulilasinpyyhkimet, astianpesukone ja paperipussi: 11 keksintöä, joista voi kiittää naisia

Naiset ovat keksineet monia merkittäviä ja uraauurtavia asioita. Vai mitä sanot näistä?

Huffington Post julkaisi listan, johon on kerätty joitakin naisten keksintöjä. Naisten tekemiä keksintöjä tosin löytyy paljon muitakin.

1. Olut

Vaikka ei olekaan tarkkaa tietoa siitä, kuka kehitti ensimmäisenä oluen, tutkimusten mukaan oluen paneminen oli tuhansien vuosien ajan naisten vastuulla.

Nykyään olut valmistuu näin:

1:58

2. Paperipussi, jossa on suorakulmion muotoinen pohja

Margaret Knight alkoi pohtia, etteivät pohjattomat paperipussit ole kovin hyödyllisiä. Näinpä hän keksi koneen, joka leikkaa ja kiinnittää pohjan pusseihin.

Ennen kuin hän ehti patentoida keksintönsä, Charles Annan varasti idean ja väitti, ettei kukaan nainen voisi ajatella näin moniulotteisesti. Knight kuitenkin voitti oikeudenkäynnin ja osoitti koneen olevan hänen käsialaansa.

3. Astianpesukone

Vuonna 1886 Josephine Cochrane oli ärsyyntynyt siitä, että hänen palvelijansa rikkoivat posliiniastioita. Tästä suivaantuneena hän keksi ensimmäisen toimivan astianpesukoneen.

4. Paloportaat

Ensimmäisten ulkoisten paloportaiden mallin patentoi Anna Connelly vuonna 1897. Paloportaat ovat käytössä muun muassa kerrostaloissa.

5. Monopoly

Lautapelin kehitti Elizabeth Magie vuonna 1903. Hän halusi kuvastaa maa-alueiden valtauksien vaikutusta pelin avulla.

6. Tuulilasinpyyhkimet

Mary Anderson huomasi vuonna 1903, että autoilijat joutuvat pysähtymään puhdistaakseen tuulilasin lumesta tai jäästä. Hän päätyi kehittämään pyyhkimet: heiluvan kumilla varustetun tikun, joka aktivoituu ilman, että kuljettaja joutuu nousemaan ulos autosta.

7. Suklaahippukeksit

Vuonna 1930 Ruth Wakefield oli leipomassa keksejä, kun huomasi, ettei hänellä ole leipomiseen tarkoitettua suklaata. Hän laittoi eri suklaiden hippuja taikinaan ajatellen, että se sekoittuu ja sulaa. Näin ei kuitenkaan käynyt.

8. Aurinkoenergialla lämmitetty talo

Maria Telkers kehitti 1940-luvulla ensimmäisen aurinkoenergialla lämmitetyn talon yhdessä arkkitehti Eleanor Raymondin kanssa Massachusettsin teknillisen korkeakoulun tutkimusprojektissa.

9. Tietokoneen ohjelmisto

Grace Murray Hopper loi ensimmäisen käyttäjäystävällisen kaupallisiin sovelluksiin tarkoitetun COBOL-ohjelmointikielen 1950-luvulla.

10. Kevlar

Stephanie Kwolek keksi materiaalin, jota käytetään muun muassa luodinkestävissä liiveissä. Keksintö patentoitiin vuonna 1966.

11. Kantasolujen eristäminen

Ann Tsukamoton kantasoluihin liittyvät keksinnöt ovat auttaneet syöpäpotilaiden verenkierron ymmärtämisessä. Löydökset saattavat johtaa lopulta parantavien hoitokeinojen löytymiseen. Keksintö patentoitiin vuonna 1991.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja