Olli Kokolta jymypaukku EM-finaalissa – huima SE-uinti

7:08
Tulosruutu: Olli Kokko ui EM-kisoissa viidenneksi Suomen ennätyksellä.

Olli Kokko ui yllätyksellisesti viidenneksi Rooman EM-kisojen 50 metrin rintauinnissa. Kokko kauhoi miesten loppukilpailussa Suomen ennätyksen 27,26.

Kokko oli selviytynyt finaaliin täpärästi viimeisenä, kahdeksantena miehenä. Kokko ui finaalin kuitenkin mahtavasti ja oli taistelemassa tiukasti mitaleistakin.

Lopussa aavistuksen taipunut Kokko jäi vain 15 sekunnin sadasosaa pronssille uineesta Saksan Lucas Matzerathista (27,11). Italialaiset, EM-kultaa voittanut Nicolo Martinenghi ja hopeamies Simone Cerasuolo, alittivat 27 sekuntia ajoin 26,33 ja 26,95.

Kokko paransi Eetu Karvosen nimissä aiemmin ollutta Suomen ennätystä 0,13 sekuntia. Karvosen SE 27,39 oli vuodelta 2009.

Suomen ennätyksen haltuunsa ottanut Kokko kohensi omaa 50 metrin rintauintiennätystään jo kolmatta kertaa näissä EM-kisoissa. Välierissä hän oli eilen uinut 27,43. 

Kivirinta rintauintifinaaliin

Veera Kivirinta ui puolestaan naisten 50 metrin rintauinnin EM-loppukilpailuun. Suomalainen ui välierässä ajan 30,77, jolla hän oli erässään kolmas ja aikavertailussa koko joukon viides.

Aamun alkuerissä Kivirinta oli painellut uudeksi pitkän radan ennätyksekseen 30,34.

Naisten 50 metrin rintauintifinaali käydään huomenna keskiviikkona kello 19.05.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja