Olli Kokko venyi EM-finaaliin! "Sairaan hienoa"

Olli Kokko eteni kahdella ennätysparannuksella 50 metrin rintauinnin loppukilpailuun Rooman EM-kisoissa. Kokko oli alkuerissä kymmenes ajalla 27,46 ja välierissä kahdeksas ajalla 27,43.

Kokko otti viimeisen välieräpaikan, ja hän jäi illan ennätysuinnillaan vain neljä sekunnin sadasosaa Eetu Karvosen vuonna 2009 uimasta Suomen ennätyksestä.

– Sairaan hienoa, Kokko kommentoi finaalipaikkaansa Uimaliiton äänitallenteella.

Kokko kertoi, että hänellä oli tunnelmat korkealla jo välieräuinnin kilpailijaesittelyssä, kun yleisö kannusti italialaisia suosikkejaan.

– Istuin starttijakkaran takana ja kuuntelin yleisön mylvintää. Tuli kylmät väreet ja sydän hakkasi hulluna. Se oli ihan älyttömän hienoa, Kokko jatkoi.

Tilanne oli alkuerää helpompi, kun hän oli jo kohentanut kertaalleen ennätystään.

– Pystyin vetämään välierän tosi rennosti, Kokko vahvisti.

– Aikaparannus tuli varmasti siitä, että maaliintulo osui nyt tosi hyvin. Aamulla viimeinen veto lähti aika kaukaa, mutta välierässä se osui ihan nappiin.

Vanha ennätys vapisee

Kokko yrittää viimeistellä täysosuman vielä yhdellä ennätysparannuksella. Hän haluaisi Suomen ennätyksen Uimaliiton päävalmentajalta nimiinsä.

– Loppukilpailussa olisi hyvä saada neljä sadasosaa ajasta pois, että saisi vähän kuittailla Eetulle, Kokko suunnitteli.

Samalla Kokko pohdiskeli, miten yö sujuu EM-kisojen loppukilpailua odotellessa.

– Aamulla alkuerien jälkeen meinasi sydän vähän hakata, kun tuli ennätys. Päivällä tuli unikin, kun sain mahan täyteen ruokaa, mutta tällaisessa tilanteessa en ole ennen ollut. Pitää odottaa yön yli seuraavaa uintia, enkä tiedä, miten saa nukuttua.

Tiistaina hän keskittyy vain loppukilpailuun ja jää pois 50 metrin vapaauinnin alkueristä, jotka uidaan aamulla.

– Saa ainakin nukkua pitkään, Kokko perusteli ohjelman karsimista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja