Olli Jokinen esitti toimittajalle tiukan vastakysymyksen – SM-liigan tulokasvalmentajat erilaisissa tulosvastuissa: "Joukkue on sellainen, että voi menestyä"

Karri Kivi kehuu vuolaasti mestarisuosikki Tapparaa:"Huh huh" 1:41
Karri Kivi kehuu vuolaasti mestarisuosikki Tapparaa: "Huh huh".

Jääkiekkoliigan joukkueista HIFK, Jukurit, JYP, KooKoo ja Kärpät suuntaavat uuteen kauteen liigadebytantin komennossa. Ville Peltosen valmentama HIFK ja Lauri Mikkolan Kärpät kuuluvat mestarisuosikkien joukkoon. Olli Salo yrittää jatkaa edeltäjänsä Jussi Ahokkaan hyvää työtä KooKoossa.

Jukka Ahvenjärvi sai komentoonsa JYPin, joka jäi viime kaudella sarjan viimeiseksi. Myös Olli Jokisen komentama Jukurit tähtää aiempaa ylemmäs.

– Pystyykö Liigassa seura lähtemään kauteen, jos tavoite ei ole pudotuspelipaikka, Jokinen asettaa vastakysymyksen toimittajalle.

Liigasta ei voi pudota, joten pudotuspelipaikan on siis oltava tavoite?

– Suljetusta sarjasta ei voi pudota. Kaikki säilyvät. Meidän tavoite on pudotuspelipaikka, Jokinen naulaa.

Jukurit ei ole viiden liigakautensa aikana vielä yltänyt pudotuspeleihin, joten työnsarkaa riittää.

HIFK kuuluu kaudesta toiseen sarjan suuriin, mutta edellinen mestaruus irtosi 2011. Peltonen oli tuolloin joukkueen kapteeni. Mihin päävalmentaja on tyytyväinen kauden lopussa?

– Kauden lopussa tyytyväinen voi olla moneen juttuun. Pitää olla läsnä hetkessä, Peltonen painottaa sitä, ettei ajatus saa karata liian kauaksi perustyöstä.

Peltonen kuvailee olevansa utelias, mutta nöyrä. Hän ei peittele vahvaa sidostaan HIFK:hon, mutta painottaa laadukasta arjen työtä ja sitä kautta tulevia tuloksia.

Myös Kärpissä välitavoitteiden täyttämisen summana voi saavuttaa jotain suurempaa.

– Totta kai kautta jaksotetaan kauden sisällä, mutta lähtökohta liigakauteen on se, että Kärppien pitää menestyä. Joka vuosi satsataan paljon joukkueeseen. Tälläkin kaudella joukkue on sellainen, että voi menestyä, Mikkola myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat