Olisitko valmis luopumaan näistä asioista tullaksesi onnellisemmaksi?

Oletko valmis luopumaan näistä asioista tehdäksesi elämästäsi mielekkäämmän? Jos todella kaipaat elämääsi muutosta, lue, millaisista asioista kannattaa ensin päästää irti.

On olemassa lukuisia asioita, joista usein suositellaan luopumaan. Esimerkiksi tupakoinnista, liiallisesta television tuijottamisesta tai jatkuvasta pikaruualla mässäilystä. Oletko koskaan ajatellut, että luopuisit ihan ensin niistä asioista, jotka ehkä johdattavat sinut edellä mainittuihin pahoihin tapoihin?

Tietenkään elämäsi ei voi muuttua yhdessä yössä, mutta kun harjoittelet uutta elämäntapaa sinnikkäästi, huomaat varmasti ajan myötä muutoksen itsessäsi: asiat eivät automaattisesti keljuta sinua enää niin kuin ennen, hymyilet helpommin ja ja suhtaudut asioihin rauhallisemmin ja myönteisemmin.

Heti kun huomaat sortuvasi vanhaan käytökseesi – vaikkapa murehtimiseen, kaunan kantamiseen tai itsesi kritisoimiseen, pysähdy ja tiedosta asia: "Nyt minä taas teen sitä!" Kun saat itsesi kiinni näistä tunteista, voit aktiivisesti kääntää ajatuksesi kohti myönteisempiä asioita. Onnea matkaan!

Luovu…

Negatiivisesta ajattelusta

Pessimistiset ajatukset ja negatiivinen asenne peittää sinut tumman pilven alle, mikä leviää kaikkeen tekemiseesi. Tälle tielle ei kannata lähteä. Tiedäthän, että ajatuksesi vaikuttavat sinua ympäröivään maailmaan? Jos ajattelet aina kaiken menevän mönkään, voit olla varma, että niin käy. Ei ole siis kukkua, kun puhutaan positiivisen ajattelun voimasta.

Kaunasta

Sydänsairauksien ja vihan sekä kaunan tunteiden välistä yhteyttä on tutkittu. Kauna on pahaksi sydämelle. Kun kannat kaunaa tarpeeksi kauan tai tarpeeksi monesta asiasta, terveytesi tulee lopulta kärsimään. Äläkä unohda kasvojen juonteita – haluatko, että kiukkuiset ilmeesi uurtuvat iän myötä kasvoihisi ihastuttavien naururyppyjen sijaan? Vihan kantaminen vahingoittaa siis eniten itseäsi, joten miksi käyttäisit siihen enää hetkeäkään! Opi antamaan anteeksi, jo itsesi tähden.

Syyllisyydestä

Syyllisyydellä ei ole minkäänlaista tarkoitusta. Mietipä vähän. Mitä syyllisyys voisi ratkaista? Se vain upottaa sinut häpeään ja suruun. Ota mieluummin opiksesi ja päätä, ettet tee samaa virhettä toiste – ja jatka elämääsi. Mikä on mennyttä, on mennyttä.

Itsekritiikistä

Olemme yleensä itse itsemme pahimpia vihollisia. Kritisoimme itseämme kenties aluksi hyvällä tarkoituksella, mutta sitten touhu menee yli siedettävän rajan. Kriittisyys muuttuu voimia vieväksi. Luovu tästä ja ole kiltti itsellesi! Ota mieluummin tavaksesi kehua itseäsi säännöllisesti. Kehun ei tarvitse olla mitään ihmeellistä. Jos ajatus tuntuu vaikealta, aloita jollain helpolla: "Keitinpä hyvät kahvit!" tai "Arvostan ystävällistä asennettani."

Murehtimisesta

Murehtiminen syntyy tuntemattoman pelosta ja tulevaisuuden epävarmuudesta. Ajatus siitä, että jotain kamalaa voisi tapahtua, on ainoastaan epätodellinen miete, jonka olet luonut itsellesi. Kysy siis itseltäsi: "Tarvitseeko minun todella olla tästä huolissani? Onko tällä murheella mitään todellisuuspohjaa?" Miksi sinun tulisi olla huolissaan mistään? Voit joka tapauksessa elää vai tätä hetkeä – ja murehtimalla viet siitä ilon.

Ennakkoluuloista

Ennakkoluulot pitävät sinut katkerana ja loukkaantuneena. Se rajoittaa mahdollisuuksiasi olla tekemisissä muiden kanssa hyvässä hengessä. Sen sijaan, että olisit epävarma, ota asioista selvää ja ajattele, mitä uutta voisit oppia näistä tilanteista, asioista tai ihmisistä, joita et ole ennen tavannut.

Tarpeesta saada toisten hyväksyntä

Ihmisillä on tapana hakea toisten hyväksyntää. Tästä kannattaa luopua heti alkuunsa. Maailmassa on miljoonia ihmisiä, et mitenkään voi miellyttää heitä kaikkia! Jos tunteesi vaihtelevat sen mukaan, mitä joku toinen sinusta ehkä ajattelee tai on ajattelematta, annat tälle toiselle vallan tunteisiisi. Tämä vaikuttaa negatiivisesti myös itseluottamukseesi.

Ottamasta asioita liian henkilökohtaisesti

Tämä liittyy edelliseen kohtaan. Usein pahoitamme mielemme jonkun toisen tekemistä tai sanoista. Kun otamme asiat itseemme, ärsyynnymme, loukkaannumme tai petymme. Kun katsot elämää puolueettomasti ja objektiivisesta näkökulmasta, pysyt henkisesti tasapainossa ja voit keskittyä tärkeämpiin asioihin.

Rajoittavista uskomuksista

Suurin osa rajoitteistamme on itsemme luomia. Elämä ei ole rajoja määritellyt, vaan omat uskomuksemme. Miksi juuri sinä et muka pystyisi toteuttamaan unelmiasi? Opi tunnistamaan ne ajatukset, jotka heikentävät mahdollisuuksiasi toimia ja anna niille kenkää.

"Teen sen huomenna" -asenteesta

Tämä alitajuntasi aiheuttama viivytystaktiikka yrittää estää sinua suorittamasta tärkeitä tehtäviä. Tiedosta asia ja laita itsesi tekemään edes alku kyseisestä hommasta. Aloittaminen on yleensä hankalinta, joten sen jälkeen tehtävään on taatusti helpompi tarttua.

Menneisyyden sydänsäryistä

Särkyneen sydämen parantuminen saattaa viedä kauan aikaa. Sydämesi on lukossa tasan niin kauan, kun mielesi norkoilee päivästä toiseen samassa ajatuksessa. Sinun tulee ymmärtää, että särkynyttä sydäntä ei aiheuta kokemasi menetys, vaan se, mitä ajattelet siitä.

Huonoista muistoista

Joskus muistamme epämiellyttäviä asioita, jotka nostavat pintaan surullisia tunteita. Ja nämä tunteet saavat meidät elämään nuo muistot yhä uudelleen nykyhetkessä. Pidä ne siis siellä minne ne kuuluvatkin: menneisyydessä!

Ajattelemasta, että olet yhtä kuin työsi

Tämä on yksi nykypäivän kompastuskivistä. Tittelit tuntuvat määrittelevän, kuka olet. Tämä hämärtää tajun todellisesta luonteestasi. Jos esimerkiksi mokaat työssäsi, se ei tarkoita, että olisit epäonnistunut ihmisenä.

Huonosta seurasta

Jos elämässäsi on epärehellisiä, kateellisia tai superpessimistisiä ihmisiä viemässä voimiasi negatiivisuudellaan, pysy kaukana heistä. Hakeudu mieluummin sellaisten ihmisten seuraan, joiden kanssa viihdyt ja joilta voit oppia lisää elämänmyönteisyyttä.

Ajatuksesta, että olisit menneisyytesi muotoilema

Yksi yleisimmistä virheistä on, että uskomme, että meidät voidaan pysyvästi määritellä menneisyyden kokemusten perusteella. Tämä rajoittaa näkemystämme tulevaisuuden mahdollisuuksista, sillä ajattelemme, ettei se voi olla kummoisempi tai ainakaan parempi kuin menneisyytemme. Älä siis roiku menneissä ja uskottele itsellesi, ettet ansaitse parempaa tai pysty muuhun. Luovu itsesi asettamista rajoitteista ja usko itseesi!

Lue lisää aiheesta:

AVA

Osittainen lähde: Soulhiker.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat