Olisiko jo aika laittaa taulut paikoilleen? 5 hyvää ripustusvinkkiä

Taulujen ripustaminen on haastavaa, usein homma tahtoo unohtua kokonaan ja taulut jäävät nojailemaan seinään. Mutta ripustaminen ei ole vaikeaa, kun sen suunnittelee hyvin.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty -sanonta pätee myös taulujen ripustamiseen. Käytä hetki aikaa miettien, kuinka taulut kannattaisi sijoittaa.

Näin ripustat taulut

1. Korkeus

Ripusta taulut katsekorkeudelle, ei liian alas, eikä liian ylös. Taulun keskikohdan tulisi olla silmien tasolla.

Tauluja tulisi pystyä katsomaan siten, ettei leukaa tarvitse nostaa. Jos ripustat taulut yhteen riviin, aseta ne siten, että taulun yläreuna tai alareuna ovat samalla korkeudella.

2. Sommittele

Tee taulusta mieluummin ryhmiä, kuin ripottelet niitä joka seinälle. Kokoa tauluista ryhmiä aiheen, värin tms. perusteella.

Isot taulut pärjäävät seinällä yksinäänkin, mutta tarvitsevat tarpeeksi tilaa ympärilleen. Pienet taulut kaipaavat seuraa ja viihtyvät paremmin ryhmissä.

Jos sommitteleminen seinälle tuottaa vaikeuksia, tee tauluista paperiset mallit ja teippaa niitä seinään, kunnes sommitelma on valmis. Hyvin suunniteltu sommitelma on helppo toteuttaa.

3. Leiki

Kehysten ei tarvitse olla samanlaisia, yhdistele erikokoisia ja mallisia kehyksiä. Erilaiset kehykset voi myös maalata samanvärisiksi.

4. Kiinnitä

Kiinnitä taulut seinään harkiten, ettet tee turhia reikiä. Jos kiinnittäminen on hankalaa seinän materiaalin takia, kannattaa harkita taulukiskoa, joka kiinnitetään katonrajaan.

5. Valaise

Muista valaistus. Yksikään taulu ei näytä hyvältä, jos lasi heijastaa niin, ettei taulua näy ollenkaan eivätkä värit toistu oikeina.

Lue myös:

    Uusimmat