"Olin kuolla rakkauden tähden"

Viitisen vuotta sitten Aimo* rakastui palavasti tyttärensä opettajaan. Naisen takia Aimo jätti perheensä, menetti terveytensä ja oli jäädä taloudellisesti puille paljaille. Lopulta selvisi, että kaikki oli valetta. Naisella oli koko ajan muita miehiä ja hänen tarkoituksenaan oli vain ja ainoastaan käyttää hyväkseen viisikymppisen miehen sokeaa rakkautta.

– Kai sitä voisi sanoa joksikin viidenkympin villitykseksi. Olin valmis laittamaan koko elämäni remonttiin Kaisan* takia, Aimo sanoo nyt.

Hän on toipumassa laihdutusleikkauksesta, johon Kaisa hänet viime keväänä painosti. Aimo hakeutui riskialttiiseen toimenpiteeseen, koska halusi miellyttää tulevaa vaimoaan. Kaisa oli nimittäin kosinut häntä, ja pariskunta suunnitteli yhteistä tulevaisuutta tosissaan – tai niin Aimo ainakin luuli.

– Samana päivänä, kun minä menin leikkaukseen, Kaisa lähti lomalle. Leikkauksessa meni kuitenkin jotakin pieleen, ja olin viisi viikkoa taju kankaalla. Kun heräsin, soitin tietysti heti Kaisalle ja pyysin häntä käymään sairaalassa, mutta hän ilmoitti löytäneensä uuden miehen, ja käski minun olla enää ottamatta yhteyttä, Aimo kertoo.

Epätoivon kuukaudet

Aimo joutui makaamaan sairaalassa monta kuukautta. Tuohon aikaan mahtui paljon epätoivoa.

– Siinä sitä sitten makasin ja tuijotin sairaalahuoneen kattopaneelien kuvioita viiden kuukauden ajan ja mietin, mitä olin mennyt tekemään. Lopulta pyysin lääkäriltäni pilleriä, joka lopettaisi kaiken. En pystynyt liikuttamaan jalkojani, eikä minulla ollut ketään. Tuntui kuin olisin pilannut elämäni lopullisesti.

Onneksi Aimolla oli yksi hyvä ystävä, joka kävi hänen luonaan sairaalassa rupattelemassa niitä näitä.

– Ilman häntä en olisi varmaan jaksanut, Aimo kiittelee.

Onni onnettomuudessa

Vaikka epäonnistunut laihdutusleikkaus olikin koitua Aimon kohtaloksi, siitä seurasi myös jotakin hyvää.

– Olimme sopineet Kaisan kanssa, että olisin antanut hänelle heti leikkauksesta toivuttuani taloa varten 130 000 euroa. Jos en olisi ollut niin pitkään tajuttomana, olisin nyt varmasti köyhä mies, Aimo kertoo.

– Miten saatoinkin olla niin hölmö ja luottaa? hän ihmettelee.

Aimo kertoo Kaisan kietoneen hänet pikkusormensa ympärille niin tiukasti, että hän olisi ollut valmis luopumaan mistä tahansa tämän hyväksi.

– Järjestin esimerkiksi itselleni vähemmän töitä ja luovuin paljon aikaa vievistä harrastuksistani, jotta minulla olisi ollut enemmän aikaa Kaisalle, Aimo luettelee.

Häntä koipien välissä kotiin

Kun Aimo viime syksynä pääsi pois sairaalasta, hänellä ei ollut paikkaa mihin mennä. Ensimmäiset viikot hän joutui asumaan vanhusten palvelutalossa, koska muutakaan asuntoa ei löytynyt. Lopulta Aimon entinen vaimo kuitenkin heltyi ja otti heikossa kunnossa olleen miehen luokseen asumaan.

– Luulen, että Marja* otti minut takaisin säälistä. Tiedän, että monikaan ei siihen olisi pystynyt, Aimo sanoo nöyränä.

Hän on kiitollinen, että sai palata perheensä pariin, ja yrittää nyt ansaita entisen vaimonsa luottamusta takaisin.

– Tiedän, että asiat eivät koskaan palaudu täysin ennalleen, mutta uskon, että voimme vielä olla onnellisia, ja olen valmis tekemään paljon töitä sen eteen.

Muitakin on petetty

Aimo ei ollut ensimmäinen, eikä varmasti ole viimeinen mies, jota Kaisa on petkuttanut.

– Tiedän ainakin kaksi muuta, jotka ovat menneet lankaan minua ennen. Se mies, jonka takia Kaisa minut jätti, on tällä hetkellään myymässä arvokasta asuntoaan, eikä ole vaikea arvata kenelle rahat lopulta päätyvät, Aimo kertoo pientä vahingoniloa äänessään.

Vaikka toisaalta hän ymmärtää miestä. Olihan hän itsekin menettää omaisuutensa viekkaalle naiselle.

*Henkilöiden nimet on muutettu

Studio55/Elina Rantalainen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja