"Olimme yhdessä 7 vuotta ennen kuin sain tietää" – aviomiehen diagnoosi yllätti koko perheen

Aviomiehellä ja isällä ei ollut aavistustakaan siitä, että hän on autistinen. Diagnoosi mullisti koko perheen elämän.  

Chris Offer on neljän lapsen isä, joka elää tavallista lapsiperheen arkea. 30-vuotias mies sai kuitenkin yllättäen tietää, että hän on ollut koko elämänsä ajan autistinen. Tämä keskushermoston kehityshäiriö ilmenee muun muassa viestintäkyvyn puutteena. 

Diagnoosi kehityshäiriöstä tuli täytenä yllätyksenä myös miehen vaimolle Jessicalle. Pariskunta on ollut yhdessä kymmenen vuotta, eikä vaimolla ollut aavistustakaan miehensä kehityshäiriöstä. Hän piti miehensä outoja tapoja ainoastaan ihastuttavina. 

– Rakastan hänen tapaansa katsoa maailmaa ja sitä, miten se toimii. Voi kai sanoa, että rakastan hänen kaikki autistisia piirteitään, Jessica kertoo.

Diagnoosi oli miehelle helpotus

Autismi tuli ilmi, kun pariskunnan neljävuotias tytär sai saman diagnoosin.  Autismille tyypilliset oireet, kuten katsekontaktin ja eleiden puuttuminen sopivat sekä miehen että tyttären käytökseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olimme yhdessä seitsemän vuotta ennen kuin sain tietää, että hän on autistinen. Hän on aina ollut ainutlaatuinen ja hänen on täytynyt kiinnittää enemmän huomiota yksityiskohtiin. En ole kuitenkaan koskaan kokenut, että se olisi ongelma parisuhteessa, vaimo kertoo.

Diagnoosin jälkeen mies kertoo elämänsä helpottuneen, sillä nyt hänellä on käytössään keinoja, jolla voi paremmin selviytyä arjen ongelmatilanteista. Moniin stressiä aiheuttaneisiin tilanteisiin löytyy nyt selitys. 

Vaimo Jessica on kirjoittanut heidän mullistuneesta perhe-elämästään myös blogia, jossa hän kertoo perheen ilon ja surun hetkistä diagnoosin jälkeen. 

Lähde: ABC News

Lue myös:

    Uusimmat