Mainos

Oliko suomalaistutkija sittenkään oikeassa Viiltäjä-Jackin henkilöllisyydestä? Päiväkirjalöytö tuo esiin uuden epäillyn

Viiltäjä-Jack onnistui pitämään henkilöllisyytensä salassa elinaikanaan. Hän kuitenkin mahdollisesti kirjoitti julmista teoistaan päiväkirjaansa.

MTV Uutiset julkaisee artikkelin yhteistyössä Tieteen Kuvalehden Historia-julkaisun kanssa.

Lähes 130 vuotta yksi kysymys on vaivannut monia tutkijoita, toimittajia, historioitsijoita ja rikoksista kiinnostuneita: Kuka Viiltäjä-Jack oli?

Kukaan ei ole vielä varmuudella pystynyt selvittämään, kuka oli mies, joka vuonna 1888 sai Lontoon pelon valtaan murhaamalla ainakin viisi naista julmalla tavalla.

Nyt hänen henkilöllisyytensä on ehkä selvinnyt.

Ystävällisin terveisin Viiltäjä-Jack

Vanha päiväkirja on johdattanut tutkijat mahdollisesti Viiltäjä-Jackin henkilöllisyyden jäljille. Päiväkirja löytyi Liverpoolista varakkaan puuvillakauppiaan James Maybrickin makuuhuoneen lattian alta.

Päiväkirjassa on yksityiskohtaisia kuvauksia viiden naisen murhista Lontoossa ja yhden Manchesterissa.

Näin päiväkirjassa lukee:

– Paljastan teille sen nimen, jolla kaikki tuntevat minut, jotta historia voi kertoa, mitä rakkaus voi tehdä synnynnäiselle herrasmiehelle. Ystävällisin terveisin, Viiltäjä-Jack.

Pääepäilty, vaiko sittenkään ei?

Viiltäjä-Jackistä on ilmestynyt yli sata kirjaa, ja niin kirjailijoita, kirurgeja kuin mielipuoliakin on epäilty raakojen rikosten tekijäksi.

Myös James Maybrick on aiemmin ollut tutkijoiden suurennuslasin alla. Hänen päiväkirjansa nimittäin löytyi jo vuonna 1992, mutta silloin sen aitous kyseenalaistettiin nopeasti.

Historioitsija Robert Smith, joka on tutkinut aihetta vuosikausia, väittää uudessa kirjassaan kuitenkin päiväkirjaa aidoksi.

”James Maybrick on suurella todennäköisyydellä päiväkirjan kirjoittaja. On aivan selvää, että se tekee hänestä pääepäillyn”, Smith kertoi brittiläiselle The Telegraph -lehdelle

Smithin lausunto on tosin vahvassa ristiriidassa kolmen vuoden takaisen paljastuksen kanssa. Tuolloin suomalaistutkija, tohtori Jari Louhelainen sanoi varmistuneensa dna-testien perusteella, että Viiltäjä-Jack oli puolalainen parturi Aaron Kosminski.  Dna-näytteet oli otettu yhden prostituoidun hartiahuivista, jonka väitetään löytyneen murhapaikalta.

Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.