Oliko sinulla tämä merkki ranteessasi? Nyt naiset etsivät sitä rinnoistaankin – löytyy uskomattoman monelta

Löytyykö sinultakin pisama tai luomi vasemmasta rinnastasi?

Hiljattain Twitterissä kohistiin, kun tuhannet naiset hoksasivat ranteestaan pienen pisaman. Nyt pisamavillitys on jälleen laajentunut, kun somessa kysellään, kuinka monelta vastaava merkki löytyy rinnasta. 

Pisamavillityksestä on kohkattu sosiaalisessa mediassa jo pari vuotta aimminkin mutta nyt Twitterin huhumylly alkoi jälleen väittää, että kaikilta naisilta tulisi löytyä pisama tai luomi myös vasemmasta rinnastaan. Outoa kyllä, huhu on osoittautunut yllättävän todeksi, uutisoi muun muassa News.com.au. Joillain merkki on löytynyt sekä ranteesta että rinnasta!

Metro-sivusto tiedusteli ilmiöstä plastiikkakirurgi Paul Banwellilta, joka vahvisti, että ilmiö on todellinen.

– Olen juuri tarkastanut viimeisimmät 50 potilastani ja 90 prosentilla heistä on luomi vasemmassa rinnassaan.

Tosin 90 prosentilla potilaista oli pisama myös oikeassa rinnassaan.

Näin ilmiötä kommentoitiin Twitterissä

"Minulla on yksi vasemmassa rinnassani! Tunnen oloni samaistuttavammaksi kuin koskaan."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Okei, leidit... Kenellä muulla on pisama/luomi vasemman rintansa yläpuolella vai olenko se vain minä?"Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Sama! Olen aika pisamainen jo valmiiksi, mutta minulla on yksi tumma vasemman rintani yläpuolella!"Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Mutta jokaisella seksikkäällä tytöllä on pisama rinnassaan." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tuo koko oikean käden pisama ja vasemman rinnan pisama -juttu on saanut minut innostumaan. Minullakin on ne!" Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Olin hämmentynyt tästä pisama ranteessa ja rinnassa -jutusta. Minulla on molemmat, ja nyt olen epäuskoinen. En ole muutoin pisamainen tyyppi."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mistä ilmiö johtuu?

Mutta mistä on kyse? Auringolle altistuminen aktivoi melaniinin tuotantoa, joka puolestaan saa pisamat tummumaan. 

Dermatologi Sharon Wong kertookin Metrolle, että siinä missä luomia voi esiintyä missä vaan, pisamia tuppaa esiintymään auringolle altistuvilla ihoalueilla, kuten kasvoilla, käsivarsilla ja dekoltee-alueella, etenkin vaaleammilla iholla. Wongin mukaan pisamat ranteessa ja rinnassa johtuvatkin todennäköisesti ihon altistumisesta auringolle ajan myötä.

Lääkäri Clare Morrison puolestaan toteaa uskovansa, että suurimmalla osalla valkoihoisista naisita on todennäköisesti pisama rinnoissaan yksinkertaisesti siksi, että pisamat ovat niin yleisiä. Poikkeus toki vahvistaa säännön.

– Tämä ei todellakaan päde kaikkiin kuitenkaan. On paljon naisia, joilla ei ole pisamia kummassakaan rinnassa, hän toteaa Metrolle.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat