Oliko poliisin suuroperaatio ylimitoitettu? – Airiston Helmen venäläisen taustahenkilön kannetta käsitellään huomenna oikeudessa

Näin Airiston Helmen omistamat alueet ovat muuttuneet 1:30

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsitellään huomenna Airiston Helmen taustalla olevan venäläisliikemiehen kannetta poliisista. Venäläisliikemies on riitauttanut poliisin kotietsintöjen laillisuuden syyskuisessa Turun Saariston suuroperaatiossa.

Video: Näin Airiston Helmen omistamat alueet ovat muuttuneet.

Venäläisliikemiehen avustaja, oikeustieteen tohtori Kari Uoti perusteli kannetta aiemmin STT:lle. Uotin mukaan saaristossa tehdyt etsinnät olisivat olleet lainvastaisia muun muassa siksi, ettei niille ollut riittäviä perusteita. Hän perusteli kannetta myös sillä, että poliisin toiminta olisi ollut ylimitoitettua.

Viime viikolla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsiteltiin toista Airiston Helmi -tutkintaan liittyvää kannetta. Se liittyy tutkinnan yhteydessä takavarikoituihin 3,5 miljoonan euron käteisvaroihin.

Venäläisliikemies vaatii, että takavarikoidut rahat palautetaan. Hänen mukaansa rahoilla on laillinen alkuperä.

Takavarikkoasiassa annetaan ratkaisu ensi viikolla.

Lue myös:

Miljoonien rahanpesuepäily

Keskusrikospoliisin johtamassa tutkinnassa epäillään, että suomalaisessa osakeyhtiössä on pesty rahaa miljoonien edestä.

Rikostutkinnan tiimoilta on vangittu kaksi ihmistä. Airiston Helmen taustalla oleva venäläisliikemies ei ole vangittuna.

Syyskuiseen Turun saariston operaatioon osallistui satoja ihmisiä ja eri viranomaisia. Lisäksi keskusrikospoliisi on tutkinnassa saanut apua Suojelupoliisilta ja Puolustusvoimilta.

Viranomaiset ovat kertoneet, että tapauksessa on kaikesta huolimatta kyse tavallisesta talousrikostutkinnasta.

Lue myös:

    Uusimmat