Airiston Helmen taustalla oleva liikemies vie poliisin saaristo-operaation laillisuuden käräjille – "Toiminta ylimitoitettua"

Näin Airiston Helmen omistamat alueet ovat muuttuneet 1:30

Airiston Helmen taustalla oleva venäläisliikemies haluaa, että käräjäoikeus arvioi poliisin toiminnan laillisuuden syyskuussa tehdyssä operaatiossa Turun Saaristossa.

Video: Näin Airiston Helmen omistamat alueet ovat muuttuneet

Liikemiehen avustajana toimiva oikeustieteen tohtori Kari Uoti perusteli STT:lle kannetta viime viikon keskiviikkona. Uotin mukaan etsinnät olisivat olleet lainvastaisia muun muassa siksi, ettei poliisilla ollut hänen mielestään riittäviä perusteita tehdä etsintöjä ja koska toiminta oli ylimitoitettua.

Maanantaina hän kertoi blogikirjoituksessaan, että kanne on nyt jätetty. Samalla hän julkaisi kuvan, jossa hänen mukaansa on poliiseja tekemässä etsintää liikemiehen hallinnoimassa huoneistossa. Kuvasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

– Katsomme, että poliisin toiminta on ollut pakkokeinolain vastaista, Uoti sanoi viime viikolla.

Syyskuiseen operaatioon osallistui noin sata keskusrikospoliisin työntekijää sekä noin 300 ihmistä muista viranomaisorganisaatioista, muun muassa Rajavartiolaitoksesta ja Lounais-Suomen poliisista.

Lue myös:

    Uusimmat