Oletko yksinäinen? Näin löydät uusia ystäviä

Ystävänpäivän kunniaksi Studio55.fin lähetyksessä vierailivat Suomen Punaisen Ristin kotimaan avun suunnittelija Anita Hartikka ja vapaaehtoistyöntekijä Marja Pakaste kertomassa SPR:n ystävätoiminnasta. Miten ystävätoiminta käytännössä toimii?

Suomen Punaisen Ristin kotimaan avun suunnittelija Anita Hartikka kertoo ystävätoiminnan auttavan kaikkia ihmisiä, jotka syystä tai toisesta ovat yksinäisiä, ja joilla ei ole luontevia sosiaalisia kontakteja.

Toiminta on monimuotoista: järjestön kautta voidaan järjestää ystäviä niin yksinäisyydestä kärsiville iäkkäille, nuorille kuin vaikka maahanmuuttajille. Lisäksi ihmisiä saatetaan yhteen erilaisen ryhmätoiminnan kautta.

– Käytännössä esimerkiksi Punaisen Ristin ystävä käy luona sovitusti, useimmiten esimerkiksi joka toinen viikko. Tavataan, istutaan ja jutellaan, ja tehdään yhdessä asioita, jotka tuntuvat molemmista mukavilta, Hartikka kertoo. Mukavaa tekemistä voi olla vaikkapa harrastaminen, askareiden hoito tai vain antoisa keskustelu.

Punaisen ristin läksykerhossa lapsia auttava Marja Pakaste muistuttaa, että ystäväksi ryhtymällä paitsi antaa hyvää mieltä toisille, saa sitä myös itselleen.

Toimintaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin toimistoon.

Mitä muuta ystävätoiminta antaa? Klikkaa kuvaa ja katso lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat