Oletko kuullut ”sinisistä kiveksistä”? Tästä ilmiössä on kyse – ei vain miesten ongelma

”Siniset kivekset” eivät ole urbaanilegenda vaan todellinen ilmiö, josta voivat kärsiä myös naiset. Ongelma juontaa juurensa saamattomasta orgasmista.

Kun mies kiihottuu ja saa erektion, muttei siemensyöksyä, hän voi kokea kipua, epämukavuuden tunnetta, kohoamista ja painoa kiveksissään. Samalla kivekset saattavat saada siniseen vivahtavan sävyn.

Tilaa kutsutaan englanniksi nimellä ”blue balls”, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa ”sinisiä kiveksiä”.

Genitaaleihin pakkautunut veri voi aiheuttaa kipuja

Kiihottumisen aikana peniksen ja kivesten verisuonet laajenevat, jotta alueella lisääntynyt verenkierto pääsee virtaamaan vapaasti. Genitaalialueille pakkautunut veri aiheuttaa peniksen laajentumisen ja jäykistymisen, siis erektion. Myös kivekset kasvavat kiihottumisen aikana kokoa, ja ne saattavat tuntua painavammilta.

Tavallisesti sukupuolielimiin kertynyt veri pääsee jälleen virtaamaan ympäri kehoa miehen saadessa orgasmin. Jos orgasmia ei tule, genitaalialueelle saattaa jäädä turhan paljon verta, mikä voi aiheuttaa ”siniset kivekset”.

Kuinka tärkeää orgasmin saaminen on seksissä? Artikkeli jatkuu videon alla.


– Osa miehistä voi kokea epämukavuutta genitaalialueillaan, jos he kiihottuvat, mutta eivät saa orgasmia, sanoo seksuaaliterveyden asiantuntija Karin O’SullivanMetro UK -sivustolla.

Hän suosittelee ”sinisistä kiveksistä” kärsiviä miehiä helpottamaan oloaan orgasmilla: joko partnerin kanssa tai omin käsin.

Toinen Metro UK:n haastattelema asiantuntija, kliininen seksologi Marlene Wasserman muistuttaa, ettei yhdenkään naisen velvollisuus ole helpottaa ”sinisistä kiveksistä” kärsivää miestä. Hänen nähdäkseen ilmiötä saatetaan käyttää naisten manipuloimiseen: seksiä on saatava, muuten kivekset räjähtävät.

Naiset kärsivät "sinisestä vaginasta"

Wasserman uskoo, että saamaton orgasmi voi aiheuttaa ongelmia myös naisille.

Myös naisen kiihottumisen aikana verta pakkautuu sukupuolielimiin. Moni nainen ei kuitenkaan saa yhdynnässä orgasmia, vaikka kiihottuukin.

Jos veri ei orgasmin ansiosta pääse jälleen virtaamaan vapaasti, nainenkin voi saada ”siniset kivekset” – vaikkakin tässä yhteydessä lienee järkevämpi puhua ”sinisestä vaginasta”.

– Kun otetaan huomioon, että 33 prosenttia naisista ei ole ikinä saanut orgasmia, he ovat niitä ihmisiä, jotka kärsivät ”sinisistä kiveksistä”. Toisin sanoen turvonneista genitaalialueista, Wasserman toteaa.

Lähteet: Metro UK, Healthline

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja