Oletko ihastunut parhaaseen ystävääsi? Näin kerrot sen hänelle!

Miten kertoa ystävälle, että olet kiinnostunut hänestä? Seksiterapeutti Tracey Cox vastaa!

Iso-Britannian johtava seksiterapeutti ja kirjailija Tracey Cox käsittelee Daily Mail -sivustolla blogissaan miesten ja naisten välistä ystävyyttä – ja pohtii onko se mahdollista ilman, että jompi kumpi on ihastunut toiseen. Cox neuvoo myös miten voi kertoa parhaalle ystävälle, että on kiinnostunut hänestä.

Voivatko mies ja nainen olla vain ystäviä?

The Journal of Social and Personal Relationships -julkaisi tutkimuksen, johon osallistui 88 amerikkalaista opiskelijaparia eli vastakkaista sukupuolta olevat ystävykset. Tutkimuksissa ilmeni, että miehet ja naiset ajattelevat ystävyydestä täysin eri tavalla.

– Kävi ilmi, että miehet pitävät yleensä naispuolisia ystäviään viehättävämpinä kuin naiset miespuolisia kavereitaan. Useat miehet myös kuvittelivat ystävänsä olevan ihastuneita itseensä. Mikäli mies oli romanttisesti tai seksuaalisesti kiinnostunut ystävästään, hän oletti naisen tuntevan samoin, Cox kirjoittaa.

Naiset puolestaan olivat harvemmin kiinnostuneita miespuolisista ystävistään ja olettivat, ettei näitäkään kiinnostanut muu kuin ystävyys. Naiset siis aliarvioivat ystäviensä tunteet itseään kohtaan – miehillä asia oli päinvastoin.

Monet tutkimukseen osallistuneista myönsivät, että kiinnostus ystävää kohtaan oli raskas taakka. Kukaan tutkimukseen osallistuneista ei tahtonut tietää ystävän tuntemasta kiinnostuksesta.

– Se saa ihmiset tuntemaan olonsa epämukavaksi. Ellet himoitse parasta ystävääsi, et varmasti halua tietää hänen miettivän seksiä kanssasi, kun valitat hänelle työasioista, Cox kertoo.

Näin kerrot ihastuksestasi ystävällesi

Kun vastakkaiset sukupuolet ystävystyvät, usein toinen heistä odottaa vain kaveruutta, mutta toinen on salaa ihastunut. Ystävään rakastuminen on riski, sillä voit menettää ystävyyden.

– Torjutuksi tuleminen vaikuttaa itsetuntoon, mutta saman kokeminen ystävän taholta voi olla järkyttävää, Cox huomauttaa.

– Vaatii rohkeutta selvittää ystävän tunteet itse. Siksi neuvon käyttämään Näin unta sinusta -taktiikkaa. Seuraavan kerran kun juttelet ystäväsi kanssa, sano "näin viime yönä omituista unta, jossa me seurustelimme". Seuraa sitten ystäväsi reaktiota ja saat selville hänen todelliset tunteensa, Cox neuvoo.

– Jos he eivät tunne samoin, he saattavat sanoa "kamalaa, onpa outoa!" tai "hassua, en pystyisi edes kuvittelemaan meitä yhdessä". Mikäli he tuntevat samoin, he joko punastuvat ujosti tai hymyilevät ja kyselevät lisää. "Mitä unessa tapahtui? Mitä me teimme yhdessä?".


AVA

Kuva: Shutterstock

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja