Oletko aina rikkonut kananmunan väärin? Tämä on oikea tapa

Kananmunan kolauttaminen kulhon reunaan on varmaan monelle tuttu tapa, mutta on olemassa siistimpikin tapa.

Kolautatko leipoessasi kananmunan aina taikinakulhon reunaa vasten? Ei kannattaisi, sillä kuoren lisäksi rikki menee muutakin. Kun kalvo, joka ympäröi keltuaista ja valkuaista, rikkoutuu, putoaa kuorenpalasia helpommin taikinan joukkoon. Kolauta kananmuna sen sijaan tasaista pintaa, kuten pöytää tai keittiöntasoa, vasten, jotta saat aikaiseksi siistin halkeaman. Kalvo pysyy tällöin ehjänä eikä kakkutaikinastasi löydy kuorenpalasia.

Tee näin:

1. Pidä kananmunasta kiinni yhdellä kädellä ja kopauta sitä napakasti kovaa pintaa vasten.

2. Kuoren pintaan pitäisi muodostua sivulta sivulle kulkeva lovi – hieman kuin päiväntasaaja.

3. Aseta peukalosi loven kummallekin puolelle ja varovasti vedä kuorenpuolikkaat irti toisistaan. Kuorenpalaset pysyvät kiinni kalvossa eivätkä putoa kulhoon.


(MTV3)

Lähde: Real Simple


LUE MYÖS:

Lue myös:

    Uusimmat