Ole välillä yksin – 9 tärkeää syytä järjestää omaa aikaa

Yksin olo voi olla välillä tylsääkin, mutta siitä kannattaa myös opetella nauttimaan.

Kiire, kasaantuvat työt ja vähän vapaa-aikaa – työntäyteinen arki uuvuttaa helposti. Omaa aikaa kannattaakin järjestää myös kalenteriin, sillä yksin olossa on paljon hyviä puolia.

Parasta yksin ollessa on vapaus tehdä juuri sitä, mitä itse haluaa. Riippumattomuus muiden aikatauluista voi olla virkistävää.

Lue alta yhdeksän tärkeää syytä järjestää itsellesikin aikaa.

1. Yksin ollessa ehtii ajatella

Arki on välillä kiireistä – niin hyvässä kuin pahassakin. Kiireen keskellä itsensä kuunteleminen ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen jäävät toisinaan kakkossijalle. Yksin ollessa seuranaan vain omat ajatukset ehtii käsitellä mieltä vaivaavia ongelmia ja murheita. Ajatukset saa myös järjestykseen, kun niitä ehtii välillä käsitellä. Jos omaa aikaa ei saa tarpeeksi, voivat käsittelemättömät murheet jäädä vaivaamaan pitkäksi aikaa ja aiheuttaa näin ylimääräistä stressiä ja ahdistusta.

2. Luovuus pääsee valloilleen

Yksin ollessa parasta on se, että saa tehdä juuri sitä, mikä tuntuu itsestä parhaalta. Laita lempimusiikkiasi soimaan ja uppoudu omien keskeneräisten projektiesi pariin. Oli lempipuuhasi sitten mitä tahansa, pieni luova tauko tekee aina hyvää. Luova tekeminen on parhaimmillaan rentouttavaa ja vähentää stressiä.

3. Akkujen lataaminen on tärkeää

Läheisten kanssa vietetty laatuaika on sekä innostavaa että uuvuttavaa. Keskustelun ylläpitäminen ja toisten huomioiminen vaatii keskittymistä. Sosiaalisuus on erittäin tärkeää, mutta toisinaan oma aikakin on tarpeellista. Nauti hiljaisuudesta, lataa akkuja ja saat energisyytesi takaisin.

4. Opi uutta itsestäsi

Yksin ollessa ehtii kuunnella omia tunteitaan ja mielipiteitään – samalla oppien uutta myös itsestään.

5. Itsenäisty!

Oma aika tarkoittaa myös sitä, ettet pysty aina kysymään muiden mielipidettä tai apua. Kun päätöksiä tekee itsenäisesti, saa uudenlaista itsevarmuutta.

6. Hiljaisuudessa kuulee uudella tavalla

Muiden ihmisten ympäröimänä hiljaisia hetkiä ei tule helpolla. Yksin ollessa hiljaisuutta ehtii kuitenkin kuunnella. Saatat havainnoida ympäristöäsi eri tavalla kuin muiden seurassa. Ympäröivä maailma voi avautua sinulle uudella tavalla.

7. Tee mitä haluat

Itsekseen ollessa ei tarvitse tehdä kompromisseja tai huomioida muiden mielipiteitä. Voit syödä mitä haluat ja katsoa suosikkiohjelmiasi televisiosta. Ostoksilla käyminenkin yksin voi olla mielekästä – saat kierrellä rauhassa juuri niissä kaupoissa, joista itse pidät.

8. Saa enemmän aikaan

Yksin ollessa olet usein tehokkaimmillasi. Listaa tekemättömät työt ja käy ne läpi yksi kerrallaan. Kukaan ei ainakaan häiritse keskittymistäsi ja saat keskeneräiset hommasi hoidettua.

9. Arvostat taas läheisiäsi

Silloin kun läheisesi eivät olekaan lähellä, osaa heidän olemassa oloaan taas arvostaa. Kulunut aika erossa on hyvä korjata vaikkapa rauhallisen kahvittelun merkeissä kuulumisia vaihdellen. Kun olet saanut itsekin levättyä, jaksat kuunnella taas myös ystäviesi murheita.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat