Ökyrikkaiden kammottavat avioehdot: Käteisbonus kumppanille ja oikeus aborttiin

Ennen kuin varakkaimmat newyorkilaiset menevät naimisiin, heidän asianajajansa pakkaavat avioeron valmiiksi. Usko tai älä, nämä avioehdot ovat rapakon tuolla puolen totta!

Ennen kuin varakkaat newyorkilaiset astelevat alttarille, he ovat sopineet keskenään avioehdosta. Useat huippuasianajajat ovat paljastaneet hulluimpia avioehtoon listattuja lausekkeita, joita he ovat vaatineet asiakkailleen. Vaatimuksista on romantiikka kaukana. "Ei pianonsoittoa, kun aviomies on kotona", "käteisbonus kumppanille, jos toinen jää kiinni pettämisestä", "oikeus abortin tekemiseen, jos sattuu tulemaan raskaaksi".

– He yrittävät sisällyttää avioehtoon kaikki oikkunsa ja he tulevat siinä koko ajan luovemmiksi, julkkis-avioliittojuristi Robert Nachshin kertoi New York Post -lehdelle.

Newyorkilainen asianajaja Ann Carrozza kertoo työskennelleensä huippuasiakkaiden kanssa, jotka laittavat sopimukseen lausekkeen painoista. Eräs pariskunta sopi, että mikäli vaimon paino ylittää 77 kiloa, hän joutuu luopumaan noin 8000 euron avustusrahastaan. Mies puolestaan suostui osaltaan maksamaan vaimolleen saman verran, mikäli hän tulisi koskaan painamaan yli 108 kiloa.

– Superrikkaat tekevät tämän pitääkseen vaimonsa laihoina. Olen nähnyt avioliittojen purkautuvan laiheliini-lausekkeen tähden. New York on alkanut pitää kiinni asiasta ja miehet uskovat sen olevan turvaverkko hoikkuuden varmistamiseksi, The Millionaire Matchmaker -ohjelman juontaja Patti Stanger kertoo New York Postille.

Eräs hänen asiakkaistaan kertoi allekirjoittaneensa sopimuksen, missä lupasi, ettei hän koskaan käyttäisi mitään vihreää vaatetta ja jos hän niin teki, aviomiehellä oli oikeus tuhota vaate.

– Eräs mies määräsi haluavansa neljää kotona valmistettua ateriaa viikossa, tai vaimo menettää shoppailurahansa, Stanger kertoo.

Toinen julkkisavioeroihin perehtynyt asianajaja Nancy Chemtob on myös nähnyt painajaismaisia avioehtoja. Eräs aviomies vaati, ettei vaimolla ole oikeutta leikata hiuksiaan, toinen taas, että vaimon on tehtävä abortti aina, jos hän sattuu tulemaan raskaaksi.

– Jos vaimo tulisi raskaaksi, hänen olisi tehtävä abortti. Mies oli nelikymppinen, mutta ei halunnut enempää lapsia. Se oli yksi järjettömimmistä avioehdoista, Chemtob kertoo.

Suurimmat rangaistukset pettämisestä

Miehet eivät ole ainoita, joilla on naurettavat vaatimukset – samaan ovat syyllistyneet myös newyorkilaisnaiset.

– Olen nähnyt päinvastaisiakin tapauksia, joissa nainen on vallassa, vaatien miehen tulevan kotiin tiettyyn kellonaikaan mennessä. Jotkut naiset uskovat tällaisen lausekkeen avioehdossa pitävän aviomiehen ruodussa, Stanger sanoo.

Eräs Chemtobin asiakkaista vaati saada maksua seksistä aviomieheltään, kuultuaan miehen latelemat vaatimukset.

– Vaimo kertoi, että tämä on tapa, jolla hänkin saa jotain takaisin, Chemtob selventää.

Yleisin lauseke tuntuu koskevan pettämiseen liittyvää rangaistusta. Petetyiksi joutuneet ihmiset kokevat sen olevan lupaus siitä, että molemmat ottavat avioliittovalan tosissaan, asianajajat kertovat.

– Minua on petetty aiemmin, joten lisäsin avioehtoon lausekkeen, että mikäli mieheni pettää minua, saan enemmän rahaa, newyorkilainen kirjailija Vivienne Lee, 27, kertoo New York Postille.

Jos he joskus päättäisivät erota, rouva Lee saisi normaalisti noin 77 000 euroa – mikäli mies olisi uskoton, summa pomppaisi lähes 109 000 euroon.

– Naiset rakastavat tätä ehtoa, sillä he saavat shoppailurahaa, mikäli miehet pettävät, Stanger sanoo.

Avioliittosovittelija Laurie Israel kertoo avioehtojen aiheuttavan kohtuutonta stressiä parisuhteelle ja kuvailee niiden olevan vastuuttomia ja vaarallisia.

– Tämän tapaiset ehdot liittyvät usein hyvin epävarmaan henkilöön, jolla on ollut menneisyydessä jokin huono kokemus. Olen nähnyt erilaisia äärimmäisiä lausekkeita, joissa vaimo ei voi edes katsoa toista miestä tai puhua kenellekään, jonka kanssa on käynyt samaa koulua. Mielestäni ne ovat pöyristyttäviä. Ne heikentävät avioliittoa sen sijaan, että tukisivat sitä, asianajaja Lynne Gold-Bikin lisää.

AVA

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja