Oirehtiiko ihosi näin? Talvi on haasteellinen sekaiholle

Sekaiho kuuluu suomalaisten tyypillisimpiin ihotyyppeihin, joka aiheuttaa päänvaivaa ja harmaita hiuksia etenkin talvisaikaan, jolloin iho on erityisen kuiva ja jopa hilseilevä. Miten tämän ikävän ongelman saisi pidettyä kurissa?

Kauneuden ammattilainen Tarja Gallacher uskoo, että suomalaisten yleisin ihotyyppi on sekaiho. Pintakuiva sekaiho on haasteellinen talvisaikaan varsinkin silloin, jos siihen liittyy talineritystä. Myös kuiva iho voi olla pintakuiva, mutta silloin siihen ei liity edellä mainittua talineritystä, joka aiheuttaa muun muassa tulehtuneita näppylöitä.

Mistä tunnistaa sekaihon?

Sekaihossa on sekä rasvaisia, normaaleja että kuivia alueita: yleensä juurikin nenän, otsan ja leuan seuduilla talineritys on lisääntynyt ja iho kiiltelee. Muualta iho on joko normaali, kuiva tai hilseilevä.

Oma ihotyyppi, kuten esimerkiksi normaali, kuiva tai rasvainen iho, voi muuttua vuosien kuluessa sekaihoksi.

– Sekaiho on hyvin haastava iho näin talviaikaan, jolloin iho pintakuivuu kuivan sisäilman, kuivan ulkoilman sekä voimakkaiden lämpötilamuutoksien vuoksi kulkiessamme ulkoa sisälle. Nämä vaikuttavat niin, että kosteus haihtuu, iho pintakuivuu ja alkaa jopa hilseillä. Tämä on hyvin tyypillinen ongelma, Gallacher kertoo.

Pintakuiva, talia erittävä sekaiho tuo haasteita myös meikkiä tehdessä.

– Kun pintakuivalle iholle laittaa siistin ja mattaisen meikin toivossa esimerkiksi öljyttömän, pitkäkestoisen mattameikkivoiteen, niin tadaa, hilseily näkyy kirkolta kotiin! Gallacher kuvailee.

Muista säännöllisyys ja säännönmukaisuus!

Vaikka talvi on ollut tänä vuonna suhteellisen leuto, se ei tarkoita että ihonhoidosta voisi tai kannattaisi nipistää.

– Nyt viimeistään tähän aikaan vuodesta olisi aika alkaa skarppaamaan, jos ei vielä ole hoksannut ottaa hyvää rytmiä ihon hoitoon: säännöllisyys ja säännönmukaisuus ovat avaintekijöitä. Sitten kun iho jo hilseilee, olet jo askeleen takana, kun yrität hoitaa sitä jälkijunassa, Gallacher muistuttaa.

Mutta mitä tuotteita ihonhoidossa tulisi sitten ehdottomasti käyttää?

– Tarvitset ihotyypillesi sopivat puhdistustuotteet, hyvän silmänympärysvoiteen ja seerumin, hyvä hoitovoiteen, viikoittain käytettävän kuorinnan sekä ihanat naamiot. Näillä pystyy aika hyvin ennaltaehkäisemään sekä pitämään kurissa tätä ikävää oiretta, Gallacher listaa.

Lue myös:


Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat