Oikeutta eläimille lyttää koirayhdistysten reaktion suojelukoirakohuun – "Menetelmät vähintään hiljaisesti hyväksytty"

3:49
Oikeutta eläimille -yhdistyksen kuvaamilla videoilla koirat harjoittelevat koetta varten. Harjoitus alkaa sähköiskulla, jonka tarkoitus on herättää koiran puolustusvietti pelon ja kivun kautta.

Koirayhdistysten reaktiot keskiviikkoiseen kohuun suojelukoirien koulutuksesta ovat riittämättömiä, sanoo Oikeutta eläimille -yhdistys.

Oikeutta eläimille julkaisi keskiviikkona salavideoita, jotka paljastivat, että suojelukoiria koulutetaan Suomessa väkivaltaisin menetelmin, kuten potkimalla, päähän lyömällä ja kuristamalla. Videoiden mukaan koulutuksessa käytetään myös sähkö- ja piikkipantoja, vaikka piikkipantojen käyttö on Suomessa kielletty.

Saksanpaimenkoiraliitto ja Kennelliitto julkaisivat tiedotteen, jossa ne sanoivat, että laittomat koulutusvälineet ja väkivaltaiset koulutusmenetelmät ovat kiellettyjä liiton alaisissa suojelukoulutuksissa. Saksanpaimenkoiraliiton puheenjohtaja Sami Baggström sanoi Ylelle, ettei tiedä koulutuksessa käytetyn sähkö- ja piikkipantoja.

Oikeutta eläimille sanoo olevansa pettynyt liittojen reagointiin.

– Saksanpaimenkoiraliitossa tiedetään hyvin, mitä kentillä tapahtuu ja miten eläimiä kohdellaan. Kipua ja kärsimystä tuottavia välineitä ja menetelmiä käytetään laajalti, ja ne on vähintään hiljaisesti hyväksytty. Tietämättömyyden teeskentely osoittaa, ettei Saksanpaimenkoiraliitto halua aidosti tarttua ongelmaan, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä tiedotteessa.

Yhdistyksen mielestä kyseessä ei ole vain pienen ryhmän tapa, vaan väkivallan kulttuuri on syvällä liittojen toiminnassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja