Oikeuskanslerille tullut kanteluita Kiurun ilmoittamasta pakkokaranteenista – ministerin ilmoitus aiheutti hämmennystä: "Olen huolissani"

2:07
Kirsi Varhila kertoo, miksi tieto ei ole kulkenut ministereiden välillä

Oikeuskanslerille on tehty useita kanteluita perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) ilmoittamasta pakkokaranteenista koronaviruksen riskimaista saapuville.

Oikeuskanslerinviraston kirjaamosta kerrotaan STT:lle, että oikeuskanslerille on eilen ja tänään tullut viisi kantelua Kiurun menettelystä.

Kantelut koskevat pääasiassa pakkokaranteenia.

Kanteluista uutisoi aiemmin Keskisuomalainen.

Kiurun ilmoitus herätti hämmennystä

Kiuru ilmoitti maanantaina, että riskimaista Suomeen matkustavat määrätään jatkossa viranomaispäätöksellä pakkokaranteeniin. 

Myös aluehallintovirastolla on oikeus määrätä riskimaista saapuneet pakolliseen koronatestiin. Lisäksi asetusten uhmaamisesta voi seurata sakko, tai pahimmillaan jopa kolme kuukautta vankeutta.

Perhe- ja peruspalveluministerin ulostulo on herättänyt ihmetystä, sillä esimerkiksi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vahvisti MTV Uutisille, että Kiurun linjaukset tulivat hänelle yllätyksenä. 

– Silloin kun on kyse yksilöön menevistä toimenpiteistä, täytyy olla todella tarkkana ja noudattaa tarkasti sitä lainsäädäntöä, mikä on olemassa. Olen nyt huolissani siitä, mennäänkö tässä nyt ehkä vähän liian pitkälle, Henriksson sanoi MTV Uutisille eilen.

Nykyisen hallituksen pääministeri Sanna Marin (sd.) ei ole vielä ottanut kantaa Kiurun ulostuloon, mutta tänään lomalta palattuaan hän muistutti suomalaisia matkustamiseen liittyvästä vastuusta. 

Marinin mukaan jokaisella on oikeus lähteä maasta, mutta vapauteen kuuluu myös vastuu. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja