Syyttäjän mukaan Tapaninvainion murhan motiivina kolmiodraama, epäillylle vaaditaan elinkautista rangaistusta – mattoon kääritty uhri löytyi paritalon jäteastiasta

MTV paikalla: Tapaninvainion roskissurmaajat vangittiin – tämä 40-vuotiaan miehen murhasta tiedetään 3:54
MTV oli surmapaikalla marraskuussa.

Helsingin käräjäoikeudessa on alkanut käsittely Tapaninvainiossa marraskuussa paljastuneesta henkirikoksesta. Nelikymppisen miehen ruumis löytyi mattoon käärittynä paritalon jäteastiasta.

Syyttäjä vaatii elinkautista rangaistusta Helsingin Tapaninvainion murhasta epäillylle 28–vuotiaalle miehelle. Miestä syytetään lisäksi hautarauhan rikkomisesta. 

Lisäksi 28-vuotiasta naista syytetään pelastustoimen laiminlyönnistä ja rikoksentekijän suojelemisesta. Hänelle syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta. 

Kolmiodraama taustalla

Syyttäjän mukaan henkirikoksen motiivina oli miehen, uhrin ja naisen välinen kolmiodraama. 

Syytetyt nainen ja mies olivat suhteessa ennen kuin nainen aloitti suhteen uhrin kanssa ja heillä on yhteinen lapsi. Ennen uhrin kuolemaa syytetyt olivat viestitelleet lämpimissä tunnelmissa, syyttäjän mukaan tarkoituksenaan lämmitellä suhteensa uudelleen.

Molemmat syytetyt kieltävät kolmiodraaman, eivätkä he omien sanojensa mukaan halunneet palata yhteen.

Henkirikos paljastui sen jälkeen kun hätäkeskukseen tuli lauantaiaamuna 20. marraskuuta ilmoitus, jonka mukaan paritalon ulkoroskiksesta oli löytynyt verinen matto. Epäillyt otettiin kiinni myöhemmin samana päivänä Kainuussa Suomussalmella, missä he olivat kirjautuneet hotelliin.

Tekovälineenä kirves

Poliisi on aiemmin kertonut, että epäillyn murhan tekotapa oli raaka ja julma ja tekoa oli suunniteltu etukäteen. Poliisin mukaan tekovälineenä oli kirves.

Ylen mukaan epäillyt olivat olleet aikaisemmin suhteessa ja uhri oli asunut naisen kanssa samassa asunnossa, missä henkirikos tapahtui.

– Poliisin käsityksen mukaan teon taustalla ovat olleet miehen suunnitelmat yhteisestä elämästä naisen kanssa. Esitutkinnassa ei tullut esiin seikkoja, joiden perusteella nainen olisi ollut tietoinen miehen suunnitelmista, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm sanoi poliisin tiedotteessa viime kuussa.

Syytetyllä miehellä on aiempaa rikoshistoriaa useiden vuosien ajalta. Helsingin käräjäoikeudessa hän on ollut useita kertoja syytettynä muun muassa huumausainerikoksista.

Vuonna 2018 hänet tuomittiin pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta, kun hän oli ensin lyönyt sivullista miestä kadulla baarin ulkopuolella ja sen jälkeen uhannut baarin järjestyksenvalvojaa aseella. Tuolloin hänet tuomittiin 1,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Nainen puolestaan sai viime vuonna sakkotuomion petoksesta Helsingin käräjäoikeudesta. Hän oli kaupitellut netissä olemattomia lastenvaatteita ja meikkejä.

Lue myös:

    Uusimmat