Oho! Tyypillinen vappusää ei olekaan niin kamala kuin mielikuvissa: Katso lista vappupäivän säistä vuodesta 2000 lähtien – milloin satoi ja milloin oli lämmintä?

1:40
Katso videolta, millainen vappupäivän sää oli vuosina 2000–2019.

Usein ajatellaan, että tyypillisenä vappuna taivaalta sataa vettä, lunta tai räntää. Ilmatieteen laitoksen keräämät tiedot kuitenkin osoittavat, että sade vappupäivänä on yllättävän harvinaista.

Vappusää on joka vuoden suuri puheenaihe, kun ihmiset pohtivat mahdollisuuksiaan päästä ulos perinteiselle vappupiknikille.

Ilmatieteen laitos on kerännyt vapun säätietoja jo useiden vuosikymmenien ajan. MTV Uutiset tutki säätietoja eri puolilta Suomea vuodesta 2000 lähtien. Tilastot näyttävät, että viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana on koettu vain muutamia hyvin sateisia vappupäiviä.

Esimerkiksi Helsingissä viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana on mitattu viisi sateista vappupäivää, jolloin vettä tai lunta satoi yli millimetrin verran.

Samalla aikavälillä Sodankylässä on mitattu ainoastaan neljä sateista vappupäivää, ja Seinäjoella viisi. Näin ollen suurin osa vappupäivistä on eletty hyvinkin kuivassa säässä eri puolella Suomea.

Etelässä vappuna ei sada lunta lähes koskaan

Myös paljon puhutut rankat lumisateet vappuna ovat todella harvinaisia Etelä-Suomessa. Ilmatieteen laitos kertoo, että Etelä-Suomessa sataa lunta tai räntää keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa.

Koronavirustilanteen vuoksi tämän vuoden aurinkoinen vappusää vietetään pääosin sisätiloissa. Tästä ei kuitenkaan tarvitse huolestua, sillä mikäli historia toistaa itseään, on kuivia vappupäiviä luvassa myös tulevinakin vuosina!

MTV Uutiset listasi vappupäivän sademäärät ja ylimmät lämpötilat vuosilta 2000–2019. Katso nämä tiedot yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja