Mainos

Ohjelmien tallennuspalvelu voi viedä suuret operaattorit oikeuteen

Tv-ohjelmien nettitallennus saattaa viedä suurimmat verkkopalveluja tarjoavat yritykset, Telia-Soneran ja Elisan, oikeuteen.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK on uhannut yhtiöitä oikeustoimilla, jos nämä säilyttävät tv-ohjelmien nettitallennuspalvelut nykyisellään. TTVK:n mukaan tallennuspalvelut rikkovat tekijänoikeuslakia.

–Se ei ole yksityistä kopiointia. Se on liiketoimintaa, jossa hyödynnetään toisten tuottamaa ja maksamaa sisältöä. He (operaattorit) eivät ole kuitenkaan hankkineet yhdeltäkään oikeudenhaltijataholta lupia näiden teosten hyväksikäyttöön, sanoo apulaisjohtaja, vanhempi lakimies Jaana Pihkala TTVK:sta.

Ainakaan Telia-Sonera ei aio toistaiseksi muuttaa palveluaan. Soneran lakimies Karol Mattila sanoo nettipalvelun olevan yksityistä kopiointia, koska asiakas käynnistää tv-tallennuksen itse. Mattilan mukaan yhtiön toiminta ei eroa tallentavan digiboksin käyttämisestä.

– Tässä ei ole mitään eroa tallentavaan digiboksiin. Asiakas tallentaa omasta lähteestään tv-ohjelman, Mattila sanoo.

TTVK, Telia-Sonera ja Elisa sanovat käyvänsä aiheesta keskusteluja, jotta oikeustoimilta vältyttäisiin.

Turun Sanomat kertoi aamulla, että TTVK:n viime keväänä tehty vaatimus tv-ohjelmien tallennuspalvelujen lopettamisesta on saanut kaksi verkko-operaattoria lopettamaan tallennuspalvelunsa. Tallennuksesta ovat luopuneet Salon Seudun Puhelin ja ahvenanmaalainen Ålcom.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.