Ohikulkija nappasi salaa upean valokuvan kosinnasta Jyväskylästä – pian Annika, 26, sai kuulla, että häntä etsitään

Ohikulkija nappasi upeasta kosinnasta Jyväskylässä sijaitsevassa Kirkkopuistossa. Sosiaalisen median kautta löytynyt pariskunta pitää valokuvasta niin paljon, että aikoo kehittää siitä taulun.

Kuvankaunis ja romanttinen kosintahetki on ihastuttanut tuhansia suomalaisia. Upeassa otoksessa mies polvistuu naisen eteen puistossa sijaitsevan valotaideteoksen sisällä.

Kameran takana oli amatöörivalokuvaaja Marjaana Särkkä. Hän oli itsenäisyyspäivän iltana Jyväskylän Kirkkopuistossa, kun huomasi valotaideteoksen sisällä naisen eteen polvistuneen miehen. Näky oli kaunis, mutta Särkkää mietitytti, kehtaisiko hän valokuvata yksityistä romanttista tilannetta.

Lopulta hän kaivoi häveliäästi kännykkänsä esille ja nappasi kuvan tuntemattoman pariskunnan kosintahetkestä.

Tytär ehdotti, että otos jaettaisiin paikalliseen Facebook-ryhmään, josta pariskunta voisi löytyä. Näin kävikin.

Pian Annika Valleala, 26, sai kuulla usealta kaveriltaan, että kuva hänestä ja tuoreesta kihlatusta Andrew de Lamaresta, 23, oli Facebookissa. Valleala liittyi äkkiä ryhmään.

– Oli se aika ihanaa, että joku oli saanut siitä niin hienon kuvan, hän sanoo.

"Kyllä siinä melkein itku pääsi"

Valleala kertoo, että osasi odottaa poikaystävänsä kosintaa, sillä sormukset oli jo hankittu. Kosimispaikka tuli kuitenkin naiselle yllätyksenä kaikessa kauneudessaan.

– Kyllä siinä melkein itku pääsi, hän kertoo.

Suomalais-amerikkalainen pariskunta tapasi vuonna 2017 Skotlannissa. He ovat eläneet muutaman vuoden ajan kaukosuhteessa. Vaikka kaukosuhde on toiminut, tänä vuonna koronaviruspandemia on aiheuttanut parille epävarmuutta siitä, milloin rakkaan taas näkee.

Loppujen lopuksi de Lamare pääsi Suomeen viettämään joulua. Tätä ennen pariskunta oli viimeksi nähnyt tammikuussa.

Haaveena talvihäät

Seuraavaksi Vallealan ja de Lamaren on tarkoitus mennä naimisiin. Ajankohta on vielä epäselvä.

– Olen vähän haaveillut talvihäistä, Valleala sanoo.

Unelmahäiden suunnittelemisessa on otettava huomioon myös käytännön puoli, kuten se, milloin miehen Kaliforniassa asuvat vanhemmat pääsevät mukaan.

Valokuvasta tauluksi

Pariskunnan on tarkoitus pyrkiä eroon kaukosuhteesta ja kenties asettua Suomeen. Nyt he saavat viettää aikaa yhdessä helmikuuhun asti.

Kun kihlattu lentää takaisin Atlantin toiselle puolelle, on Vallealalla kaunis muisto yhteisestä joulusta.

– Olen jo tilaamassa kuvasta taulua, hän sanoo

Särkkä suhtautuu valokuvaustaitoihinsa vaatimattomasti ja sanoo, että upea lopputulos on ”moukan tuuria”. Hän on kuitenkin iloinen, että otos on kerännyt paljon positiivista palautetta ja ennen kaikkea siitä, että se on ilahduttanut vasta kihlautunutta pariskuntaa.

– Oli niin mukava kuulla, että he tykkäsivät siitä.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat