Nyt se on tutkittu: Tähän kellonaikaan saat eniten huomiota Instagram-postauksille

Tuskin kukaan meistä haluaisi jakaa Instagram-kuvia, jos kukaan ei tykkäisi niistä. Latergramme -sovelluksen kehittänyt yritys on selvittänyt, milloin on paras ajankohta jakaa kuvia, jotta ne saisivat suurimman mahdollisen huomion.

Tutkimuksen perusteella paras päivä on keskiviikko ja paras kellonaika viideltä iltapäivällä (EST). Kyseinen tutkimus tehtiin Yhdysvalloissa, joten aikaero kannattaa ottaa huomioon. Suomessa kello näyttää puolta yötä.

Latergramme teki analyysinsä 60 000 postauksen perusteella. Niistä selvitettiin, milloin kuvat saavat eniten tykkäyksiä ja kommentteja.

Toinen hyvä ajankohta postauksille on yllättäen kahdelta aamuyöllä (EST) eli Suomen aikaa yhdeksältä aamulla. Perjantaisia hyvä hetki on kahdeksalta illalla.

Huonoin ajankohta postauksille on tutkimuksen mukaan yhdeksältä aamulla eli Suomen aikaa neljältä iltapäivällä.

Tutkimustuloksia voi tulkita myös toisella tavalla, suosimalla samoja ajankohtia kuin amerikkalaistutkimuksessa. Tämän teorian mukaan ihmiset käyttävät Instagramia eniten iltapäivällä töiden jälkeen, jolloin paras aika kuvien jakamiseen olisi viiden aikaan iltapäivällä keskiviikkoisin, samoin kuin perjantaina illalla.

Lue myös:

    Uusimmat