Nyt saa apua, kunhan pyytää! Naapuriapua järjestävä kirkkoherra hehkuttaa, että auttamisen halu leviää nyt koronavirustakin nopeammin

Mika Tommola vanhuksille ruokaa toimittavien vapaaehtoisten matkassa 6:56

Jos koronaviruspandemian tunnelmista käy nyt kyselemässä paikallisissa seurakunnissa, käy nopeasti ilmi, että virustakin nopeammin nyt leviää lähimmäisenrakkauden ja auttamisen halu. Kirkkoherraa kuitenkin huolettaa, ymmärtävätkö kaikki avun tarvitsijat pyytää apua seurakunnaltaan.

MTV Uutiset vieraili keskiviikkona Haagan seurakunnassa, jossa vapaaehtoiset pakkailivat ja järjestelivät ruoka-apupakettia lähetettäväksi lähialueen karanteenissa olevalle. Korista löytyi asiakkaan tilaus: maitoa, pastaa, leipää, hedelmiä, tonnikalaa. Ja tietysti vessapaperia.

– Kysymys on lähimmäisrakkauden diilaamisesta, Haagan seurakunta toimii naapuriavun koordinaattorina, haemme yhteen avun tarjoajia sekä niitä, jotka apua tarvitsevat, Haagan seurakunnan kirkkoherra Heikki Nenonen kertoo.

Nenosen mukaan juuri nyt käsillä on ihmeellinen tilanne: Avun tarjoajia on enemmän kuin avun tarpeestaan ilmoittaneita.

– Kertoo ajan hengestä, mutta vetoaisin ihmisiin, että ilmoittautukaa, ketkä tarvitsevat apua. Myös avun tarvitsijoiden läheiset voivat ilmoittaa.

Yhteyttä voi ottaa joko sosiaalisessa mediassa, puhelimitse tai käymässä kirkossa paikan päällä. Kirkot ovatkin ruokakauppojen lisäksi käytännössä ainoita avoinna olevia julkisia tiloja näinä poikkeusaikoina.

Ruokajakelua koordinoidaan myös muissa seurakunnissa, joiden nettisivuilta löytyy tarkemmin tietoa, mihin ottaa yhteyttä, jos haluaa auttaa tai tarvitsee apua.

Katso videolta, miten naapuriapu käytännössä toimii!

Lue myös:

    Uusimmat