Nyt rävähti: Red Bull syyttää F1-huipputallia kopioinnista

Red Bullit kaksoisvoittoon, Aston Martinin Fernando Alonso kolmas – katso tästä juttu F1-kauden avanneen Bahrainin GP:stä.

Red Bullin F1-tiimin neuvonantaja Helmut Marko esitti kommentteja, joiden mukaan Aston Martin olisi kopioinut heidän viimevuotista mahtiautoaan.

F1-kausi käynnistyi viikonloppuna Bahrainissa, jossa Red Bullin Max Verstappen ja Sergio Pérez ajoivat kaksoisvoittoon ja Fernando Alonso ylsi avauskilpailussaan Aston Martinin leivissä kolmanneksi. Toinen Aston Martin -kuski Lance Stroll sijoittui kuudenneksi.

Aston Martinin ja Alonson harppaus kärkikahinoihin oli viikonlopun suurimpia puheenaiheita. Viime vuonna Aston Martinilla yllettiin yksittäisessä kilpailussa parhaimmillaan kuudenneksi Sebastian Vettelin ajamana, ja talli sijoittui valmistajien pisteissä vasta seitsemänneksi.

"Kolmas Red Bull"

Red Bull uskoo, että Aston Martin pystyi loikkaansa kopioimalla viime vuotta hallinnutta Red Bullin autoa.

– On kiva nähdä kolme Red Bullin autoa palkintokorokkeella, Sergio Pérez peräti letkautti sunnuntaina.

– Olemme kaikki Red Bull -kuljettajia.

Red Bullin neuvonantajaa Helmut Markoa Alonson palkintokorokesijoitus ei yllättänyt.

– Sanoin ennen kilpailua, että Alonso olisi kolmas. Jos hän olisi yltänyt korkeammalle aika-ajoissa (viides lähtöruutu), hän olisi varmasti ollut uhka meille, Marko sanoi Servus TV:lle.

Kun Markolta kysyttiin Red Bullin pääkilpailijasta tänä vuonna, hän ei kaunistellut kommentissaan.

– Kolmas Red Bull.

Markon mukaan Red Bullin entisen aerodynamiikkapomon Dan Fallowsin siirtymisellä Aston Martinin tekniseksi johtajaksi on ollut suuri vaikutus.

– Sitä, mitä Fallowsilla oli päässään, ei voida pyyhkiä pois.

Seurasi suoraa tekstiä:

– Konseptin kopiointi ei ole kiellettyä, mutta pystytkö kopioimaan niin yksityiskohtaisesti ilman automme dokumentaatiota?

Horner: Imartelevaa

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei myöskään kierrellyt Aston Martinista puhuessaan.

– Sanotaan, että jäljitelmä on imartelun suurin muoto, ja on hyvä nähdä, että vanha auto kulkee noin hyvin, hän sanoi ESPN:n mukaan ja viittasi samankaltaisuuteen Red Bullin viime vuoden menopelin kanssa.

– On imartelevaa nähdä tuon auton samankaltaisuus suhteessa meihin, joten oli hienoa nähdä heidät kolme (Aston Martinin Alonso Red Bull -kuskien lisäksi) palkintokorokkeella.

Lue myös:

    Uusimmat