Mainos

Nyt puhuu isä: Jenna haudataan Suomeen

Henkirikoksen uhriksi Espanjassa joutuneen Jenna Lepomäen ruumis lennätetään hautausta varten Suomeen mahdollisesti jo huhtikuussa.

– Sellainen tieto tuli tänään Malagasta, että Jenna saadaan vastoin aikaisempaa päätöstä Suomeen. Onhan tämä iso helpotus kaikille omaisille, läheisille ja Jennan kavereille. Päästään ehkä askel eteenpäin, Jennan isä Kim Pellinen kertoo MTV3 Uutisille.

Eilen Iltalehti uutisoi, että Jennan vanhemmat olivat saaneet viime viikolla sähköpostia, jonka mukaan Jennan ruumis oli valmis haudattavaksi Espanjaan.

Iltalehden mukaan sähköpostissa todettiin, että Espanjan lain mukaan haudan voi purkaa ja tuhkauksen suorittaa viiden vuoden kuluttua hautauksesta, jonka jälkeen tuhkat voidaan toimittaa Suomeen, jos perhe niin toivoo. Viime vuoden lopulla vanhemmille puolestaan ilmoitettiin, että Jenna lennätetään arkussa Suomeen.

– Iloitsin siitä, että Jenna voidaan lennättää ja haudata Suomeen. Olin tosi iloinen tilanteesta, mutta sitten rupesin miettimään, miksi olen iloinen. Tuli vähän erikoinen fiilis, että eihän tuollaisesta pitäisi olla iloinen. Karmea ajatus, että Jenna olisi haudattu Espanjaan, Pellinen toteaa.

Pellisen mukaan ihan tarkkaan ei vielä tiedetä, koska Jennan ruumis lennätetään Suomeen.

– On hoidettavia paperiasioita. Meidän pitää saada esimerkiksi kuolintodistus. Kirkonkirjoissa Jenna on edelleen elossa. Olettaisin, että hänet huhtikuun aikana Suomeen saadaan. Jenna haudataan Espooseen, paikka on osittain katsottu.

Surutyötä tyttärensä kuolemasta Pellinen ei ole vielä omien sanojensa mukaan aloittanut.

– Olen odottanut, että saan tytön kotiin. Ehkä sen aika tulee hautajaisten jälkeen, en ole asiassa päässyt eteenpäin.

18-vuotias Jenna Lepomäki löydettiin kuolleena Espanjan Mijasista lokakuussa. Hän joutui henkirikoksen uhriksi kesä-heinäkuun taitteessa. Teosta epäillään kahta nuorta tamperelaismiestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.