Nyt on kylmä! Heinäkuu ja lämpöä noin 15 astetta – "Tilanne ei ole koko Suomen osalta ihan toivoton"

Viileään säähän ei ole luvassa helpotusta alkavalla viikolla. Tiistaina on luvassa poutaa, mutta lämpötilat pysyvät alhaisina.

Viikon alkupuolen lämpimin paikka on yllättäen Lappi, jossa mittarilukemat voivat nousta reiluun pariinkymmeneen asteeseen.

– Varsinkin Länsi-Lapissa yli 20 asteen lämpötilat ovat mahdollisia. Sen puolesta tilanne ei ole koko Suomen osalta ihan toivoton, sanoo MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Maan itäosassa lämpötilat huitelevat maanantaina lähempänä 10:tä kuin 15:tä astetta. muualla maan eteläosassa lämpötila vaihtelee 15 asteen molemmin puolin.

Lukemat pitää alhaisina koillisen puoleinen ilmavirtaus, joka tuo mukanaan pilvilauttaa. Maan sateisin alue löytyy akselilta Pori–Mikkeli–Savonlinna, jossa myös ukkoset ovat mahdollisia.

Heinäkuu normaalia kylmempi

Tiistaina sää poutaantuu, mutta viileään säähän ei ole luvassa helpotusta. Loppuviikko näyttää yhtä viileältä kuin heinäkuu tähänkin mennessä.

– Helpotusta ei näyttäisi olevan luvassa ensikään viikolla, Rintaniemi kertoo.

Kuukausiennusteessa näkyy viitteitä, että kuun toinen puolisko ei olisi aivan yhtä viileä kuin alkupuoli. Heinäkuun alku on kuitenkin ollut 3–6 astetta keskimääräistä viileämpi.

– Jos sää jatkuu tällaisena, niin heinäkuu maksaa lämpimän kesäkuun takaisin, Rintaniemi toteaa.

Forecan meteorologi Jenna Salminen sanoi MTV Uutiset Livessä maanantaiaamuna, että puhutaan melkein jo poikkeuksellisen kylmistä heinäkuun säistä.

– Ainakin tuossa viikonloppuna oli sen verran viileää, että lämpötilat menivät melkein harvinaisen puolelle, Salminen sanoi.

Katso alkavan viikon sääennuste MTV Uutiset Liven lähetyksestä yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat