Nyt on hämmentävää! Islantia edustava BDSM-teknoyhtye haastoi Israelin pääministerin painiotteluun

Islannin viisuedustaja haastoi ministerin 0:53
Hatari-yhtyeen jäsenet esittivät Benjamin Netanjahulle painihaasteen.

Euroviisujen finaalissa lavalla nähtiin Islannin edustajana Hatari, joka on BDSM-teknoyhtye. Yhtye esitti Benjamin Netanjahulle erikoisen haasteen.

Eurovision laulukilpailun vuoden 2019 finaali käytiin lauantaina illalla Israelin Tel Avivissa.

Islantilainen Hatari-yhtye toi viisufinaaliin nahkaa ja piiskoja. BDSM-teknoksi kuvailtu kappale Hatrið mun sigra lauletaan ja osin myös karjutaan islannin kielellä.

Kappaleen nimi tarkoittaa suomeksi "viha vallitsee". Se herätti suurta innostusta kotimaassaan ja onnistui villitsemään myös euroviisufaneja.

Klemens Hannigan ja Matthías Tryggvi Haraldsson perustivat Hatarin Reykjavikissa Islannissa vuonna 2015. Naamioitu rumpali Einar Hrafn Stefánsson liittyi yhtyeeseen pian sen perustamisen jälkeen.

Shokeeraavan ulkomuotonsa lisäksi yhtye on ottanut voimakkaasti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Hatari on antikapitalistinen taidekollektiivi, jonka nimi tarkoittaa ”vihaajaa”.

Hatari on kritisoinut voimakkaasti euroviisujen järjestämistä Israelissa maan palestiinalaispolitiikan vuoksi. Yhtye on kutsunut Israelin viisuja propagandaksi ja valkopesuksi.

Antamassaan haastattelussa yhtyeen jäsenet haastoivat Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun painiotteluun.

Katso videohaastattelu artikkelin yläosassa ja Hatarin esiintyminen euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa alla.


Lue myös:

    Uusimmat