Nyt meni Volkkari isosti uusiksi! Tässä on aivan uusi Touareg

Geneven autonäyttelyn tyylikkäimmät uutuudet 2:51

Saksalaisvalmistaja on julkistanut katumaasturimallistonsa lippulaivan tänään perjantaina Pekingissä.

VIDEO: Geneven autonäyttelyn tyylikkäimmät uutuudet

Volkswagenin nykymalliston suurin auto on Touareg-katumaasturi. Se on jo pitkään ollut myös yksi malliston vanhimmista autoista, joten kolmas sukupolvi ei tule ainakaan yhtään liian aikaisin.

Uusi Touareg rakentuu samalle alustalle VW-konsernin ylellisempien SUV-mallien, kuten Porsche Cayennen, Bentley Bentaygan ja Lamborghini Urusin, kanssa. Auto on edeltäjäänsä hieman leveämpi ja pidempi, mikä mahdollistaa aiempaa väljemmät sisätilat. Paino on kuitenkin pudonnut 106 kiloa.

Kolmannen sukupolven Touaregissa on Volkswagenin mukaan enemmän kuljettajaa avustavia ja viihtyvyyttä tarjoavia järjestelmiä kuin missään muussa Volkswagenissa koskaan. Tarjolla on muun muassa pimeänäkökamera ja kehittynyt ruuhka-avustin. Myös LED-matriisivalot ovat valittavissa.

Auto tulee alkuvaiheessa tarjolle kahdella V6-dieselillä, joista saadaan irti 231 ja 286 hevosvoimaa. Valituilla markkinoilla tarjolle on tulossa myös 340-hevosvoimainen V6-bensakone sekä 421 hevosta tarjoava diesel-V8. Myöhemmin saapuva hybridiversio on 367-hevosvoimainen.

Lähde: Volkswagen

***

Tässä on seuraavan sukupolven Audi A6 4:37

Lue myös:

    Uusimmat