Nyt jysähti! Opel Corsasta sähköauto

Saksalaisvalmistaja on ilmoittanut tuovansa suosikkimallistoonsa myös täysin sähköisen vaihtoehdon.

Opel tuo markkinoille täysin sähköisen Corsan. Corsa on yksi valmistajan suosituimmista malleista ja Suomessakin B-segmentin myydyimpiä malleja.

Corsan tieltä saa väistyä Ampera-e, jolle Opelin uusi omistaja, ranskalainen PSA-konserni, on näyttämässä kirvestä. Corsa EV:stä odotetaan haastajaa ertyisesti Renault Zoelle, Nissan Leafille ja muille alemman hintaluokan sähköautoille.

Corsan seuraava sukupolvi esitellään ensi vuonna, mutta valmistajan mukaan sähköinen versio on luvassa vasta 2020. Auto tulee rakentumaan PSA:n omalle alustalle, jonka suunnittelussa on huomioitu myös täyssähköiset mallit.

Uuden Corsan valmistus keskittyy Espanjan Zaragozaan. Nykyistä sukupolvea on valmistettu Zaragozan lisäksi myös Saksan Eisenachissa.

Ranskalaistuneen saksalaisvalmistajan tavoitteena on tuoda kaikista malleistaan tarjolle sähköistetty versio vuoteen 2024 mennessä.

***

6:15

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja